Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

9 juli 2010

---

De Eendracht wordt Toppark

9 juli 2010
Sportpark De Eendracht krijgt een facelift. Het wordt omgevormd tot één van de zes Amsterdamse Topparken. Er komt een sporttuin met ondermeer tennis, voetbal en beachvolleybal, een kinderspeelplaats en een centraal plein. Kloppend hart van de sporttuin is het multifunctionele sportcentrum. Het thema van dit Toppark is `het gezin'.

Het uitgangspunt is dat een commerciële partij de ontwikkeling en exploitatie van het multifunctionele sportcentrum gaat doen. Voor de ontwikkeling van het sportcentrum krijgt het stadsdeel ruim acht ton subsidie van de gemeente Amsterdam.

Meer sporten bevorderen

Het stadsdeel heeft als doel dat het gebruik van De Eendracht in 2016 is verdubbeld. Dit is nodig: in dit deel van Nieuw-West sporten de minste mensen van Amsterdam. Het overgewicht is er het grootst.

Sportpark de Eendracht ligt aan de Bok de Korverweg in Geuzenveld. Amsterdam ontwikkelt zes sportparken tot Topparken: sportterreinen met topvoorzieningen, ook geschikt voor sporters die geen lid zijn van een sportvereniging. Drie van deze topparken liggen in Nieuw-West. Naast De Eendracht zijn dit sportpark Ookmeer en sportpark Sloten.

Het stedenbouwkundig programma van eisen is deze week vrijgegeven voor inspraak. Het ligt ter inzage bij het loket Vergunningen op het stadsdeelkantoor locatie Osdorpplein 1000 tot 29 augustus a.s.
---