Gold&Discovery Fund (Willem Middelkoop) van 3 naar 30 mln in 2 jaar
GD Fund profiteert van vlucht naar grondstoffen
AMSTERDAM, 20100705 -- Op 1 juli 2008 startte het Gold&Discovery Fund met het beleggen in grondstoffen, ruim 20 participanten en drie miljoen euro aan geïnvesteerd kapitaal. Twee jaar later is het fondsvermogen gegroeid tot ruim 30 miljoen euro afkomstig van 250 participanten, die nu gemiddeld een investering van 120.000 euro in het grondstoffenfonds hebben. Daarmee is het Gold&Discovery Fund één van de meest succesvolle nieuwe Nederlandse beleggingsfondsen.
Beleggingsrendement bijna 25% per jaar
Ook wat beleggingsrendement betreft scoort het Gold&Discovery Fund goed. Vanaf de oprichting is voor participanten een nettorendement behaald van 25% (na aftrek van alle kosten en de performance fee). Ter vergelijking, de AEX daalde sinds 1 juli 2008 met maar liefst 25%.
Extra rendement dankzij overnames
Fondsmanager Edwin Bergshoeff: "We zijn heel blij dat het gemiddelde nettorendement van ons beleggingsfonds per jaar op bijna 25% is uitgekomen. Dat is fors meer dan onze doelstelling van gemiddeld 15% per jaar en dit ondanks de zware beurscrash kort na onze start eind 2008. Tien van de exploratiebedrijven waarin wij investeerden zijn al het doelwit geweest van overnames door grondstofproducenten die hun reserves op peil moesten houden. We verwachten een verder toenemende strijd rondom de steeds schaarser wordende grondstoffen".
Het Gold&Discovery Fund is het enige beleggingsfonds ter wereld dat vrijwel geheel is gericht op het investeren in grondstofontdekkingen. Daartoe volgt het beleggingsfonds de ontwikkelingen van bijna 1000 beursgenoteerde exploratiebedrijven, die vooral in Canada beursgenoteerd zijn. Het beleggingsfonds denkt te kunnen blijven profiteren van het feit dat grondstoffen en vooral edelmetalen steeds meer een vluchthaven voor beleggers beginnen te worden.
China, Rusland en India kopen veel goud
Oprichter Willem Middelkoop: "Nu landen als China, Rusland en India er openlijk voor kiezen een steeds groter deel van hun financiële reserves om te zetten in zogenaamde "hard assets" zoals goud, koper en olie zullen waarschijnlijk meer beleggers dit voorbeeld gaan volgen. Het bestrijden van de kredietcrisis met alleen maar meer krediet maakt steeds meer beleggers nerveus over de gebruikelijke vluchthavens zoals cash en staatsobligaties. Je kunt nu het beste investeren in zaken die de overheid niet bij kan drukken".
Geïnteresseerden kunnen op de website www.gdfund.nl terecht voor meer informatie over het beleggingsfonds en zich gratis aanmelden voor de presentatie `Beleggen in grondstoffen' van het Gold&Discovery Fund door Willem Middelkoop.
Gold&Discovery Fund