Gemeente Ede


donderdag, 1 juli 2010

College presenteert Meerjarenbeleidsvisie 2010-2014

Door: afdeling Communicatie - Patricia Verhelst

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ede heeft een sluitende Meerjarenbeleidsvisie 2010-2014 opgesteld. Op donderdag 1 juli biedt het college de visie aan de gemeenteraad aan, voorafgaand aan de raadvergadering. De Meerjarenbeleidsvisie wordt altijd uitgebracht in het jaar van de verkiezingen en geeft op hoofdlijnen de richting aan voor de komende raadsperiode van 4 jaar. De Meerjarenbeleidsvisie is een vertaling in cijfers van het convenant dat het nieuwe college in april sloot.

Wethouder Van Milligen: `Voor de burger vindt er -behoudens inflatiecorrectie- geen belastingverhoging plaats! Natuurlijk zijn er partijen die moeten inleveren of die minder subsidie krijgen. Dat is heel vervelend. Maar de gemeente voert ook intern bezuinigingen door. Anders werken, vermindering van overhead, bezuinigen op inhuur van derden en het terugbrengen van het personeelsbestand zijn maatregelen die de gemeentelijke organisatie voor zichzelf treft. Als gevolg van de voorgestelde ombuigingen is het niet ondenkbaar dat entreeprijzen voor een voorstelling omhoog gaan of dat het lidmaatschap van de voetbalclub duurder wordt. Ombuigingen zullen ook zichtbaar zijn in bijvoorbeeld de openbare ruimte: er zal minder of minder frequent onderhoud plaatsvinden.'

Het college heeft gekozen voor specifieke bezuinigingen. De kaasschaaf is dus in de kast gebleven. Er is bewust voor bepaalde posten gekozen. De organisaties die flink getroffen worden door de ombuigingen zijn al op de hoogte gebracht. Kleine verenigingen hebben we zoveel mogelijk ontzien. `Vrijwilligers zijn het cement van onze samenleving, die hebben we bewust met rust gelaten. En kwetsbare groepen worden ontzien. Pas vanaf 2013 zullen we -als het dan nog nodig is- voor deze beleidsterreinen maatregelen treffen', aldus de wethouder.

Zoals gezegd, presenteert het college op 1 juli 2010 de ombuigingvoorstellen aan de gemeenteraad. De raad stelt op 11 november de begroting -inclusief de Meerjarenbeleidsvisie 2010-2014- vast.

Lees meer over de Meerjarenbeleidsvisie 2010-2014. Zie het origineel