Gemeente Meppel


Raad akkoord met bouw brede school KoeBerg

30-06-2010 - De brede school KoeBerg, een multifunctioneel centrum voor de wijken Berggierslanden en Koedijkslanden in Meppel, is een stap dichterbij. De gemeenteraad heeft in haar vergadering van donderdag 24 juni het benodigde krediet beschikbaar gesteld. Nu kan de aanbesteding van de bouw starten. Naar verwachting kan de bouw in het voorjaar van 2011 beginnen en is de brede school in het voorjaar van 2012 klaar

Ontwerp binnenkant gebouw
In het multifunctionele gebouw is er ruimte voor gebruikers én diverse (wijk)activiteiten. Ruimten als muziek- en creativiteitslokaal, vergaderzalen, een grote hal en speellokalen zijn te huur voor meerdere doeleinden.
De binnenkant heeft een transparante uitstraling met veel glas. Om alvast rekening te houden met de verwachting van meer leerlingen de komende jaren, zijn er ook tijdelijke lokalen opgenomen in het ontwerp.

Renovatie sporthal
De sporthal Koedijkslanden is aan renovatie toe. Het gemeentebestuur wil dit gelijktijdig met de bouw van de brede school doen. Omdat de sporthal onderdeel wordt van het multifunctionele centrum wordt ook de buitenkant aangepast zodat het één gebouw wordt.

Gemeente wil aanbesteden
Het gemeentebestuur wil de aanbesteding van de bouw doen en in eerste instantie het gebouw gaan beheren. Eerder sprak Woonconcept de intentie uit om het gebouw aan te besteden en te gaan beheren. In goed overleg is besloten dat de gemeente dit gaat doen.

Informatie
Meer informatie over het project KoeBerg is te vinden op Meppel.nl > Meppel in ontwikkeling > project KoeBerg.