Gemeente Oisterwijk

Cameratoezicht op bedrijventerrein Sonman

Ondernemers leveren substantiële bijdrage

Het college van de gemeente Oisterwijk stelt EUR 40.000,- beschikbaar voor het realiseren van cameratoezicht op bedrijventerrein de Sonman. De ondernemers leveren zelf ook een substantiële bijdrage in de kosten. De Vereniging van Eigenaren draagt EUR 1,- bij per m2. Dat komt neer op een bijdrage van EUR 53.000, waardoor de kosten van installatie en het onderhoud gedurende 7 jaar zijn gegarandeerd.

In 2009 is hard gewerkt om te komen tot het Keurmerk Veilig ondernemen voor bedrijventerrein de Sonman. Ondernemers, brandweer, politie, gemeente en MKB Nederland met ondersteuning van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Midden- en West Brabant, hebben de handen ineen geslagen om bedrijventerrein Sonman veiliger te maken.

Begin 2010 kon het Keurmerk Veilig Ondernemen al in ontvangst worden genomen. Dit was de start om over te gaan tot realisatie van het plan van aanpak. Camerabeveiliging van het terrein stond met stip bovenaan de prioriteitenlijst van dit plan. Door de gezamenlijke bijdragen van de ondernemers en de gemeente Oisterwijk wordt dit nu mogelijk gemaakt.