Gemeente Halderberge


Subsidie voor kiosk bij culturele evenementen

EUR 350

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om per 1 september 2010 een nieuwe subsidie in het leven te roepen. Halderbergse verenigingen en stichtingen die een evenement in Halderberge organiseren dat een bijdrage levert aan het culturele leven, kunnen voortaan een financiële bijdrage krijgen voor de huur van een kiosk. Per keer wordt een bijdrage gegeven van EUR 350 (incl. BTW) aan de verhuurder.

Voorwaarden


* evenement/optreden heeft een cultureel oogmerk In de overeenkomst tussen gemeente en verhuurder is in de voorwaarden met name opgenomen dat het om verenigingen en stichtingen moet gaan die een evenement/optreden verzorgen met een cultureel oogmerk. De gemeente toetst of hier sprake van is.
* binnen de gemeente
Het evenement of optreden moet binnen de gemeente Halderberge plaatsvinden.

* tijdige aanvraag
Verzoeken voor het gebruik van de kiosk dienen minimaal 3 maanden voor het plaatsvinden van de activiteit bij de gemeente te worden ingediend.

Besluitvorming

In 2008 heeft de gemeenteraad van Halderberge EUR 45.000 gereserveerd om voor de herinrichting van de kop Haven in Oudenbosch een verzinkbaar podium aan te schaffen. Vanwege te beperkte lokale mogelijkheden heeft de gemeenteraad verzocht om de aanschaf van een mobiel podium. Geconcludeerd is echter dat de investering voor het mobiele podium van EUR 45.000, exclusief kosten voor stalling, niet verantwoord en toereikend was. Het college van burgemeester en wethouders heeft in plaats daarvan besloten om Halderbergse verenigingen en stichtingen die met een cultureel oogmerk een optreden verzorgen, financieel te ondersteunen in de huur van een kiosk.

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe regeling wordt aan het overzicht te verlenen subsidies 2011 een beleidsregel toegevoegd. Hierin wordt de regeling beschreven voor het gebruik van de kiosk. Ook voor 2010 is deze beleidsregel van kracht en kan er een beroep op worden gedaan.