CNV Vakmensen



vernieuwing CAO's voor de Waterbouw Gouda


01 juli 2010
CAO-partijen in de waterbouw (FNV Waterbouw, CNV Vakmensen sector waterbouw en de Vereniging van Waterbouwers) hebben een principeakkoord bereikt over een aanpassing van de Arbeidsvoorwaarden CAO Waterbouw en de Bedrijfstakeigen regelingen CAO Waterbouw, elk met een looptijd van
1 april 2010 tot en met 31 maart 2011.

* De CAO-lonen zullen per 1 april 2010 worden verhoogd met 1,25%.
* De structurele eindejaarsuitkering zal worden verhoogd met 0,5% tot
1,5%.

* De vakantie-uitkering en de eindejaarstoeslag voor arbeidsongeschikten zullen elk worden verhoogd met EUR 15 tot EUR 635 (bij volledige arbeidsongeschiktheid).

* Aan de loonschalen van de hoogste twee functiegroepen zal per 31 maart 2011 een extra loontrede worden toegevoegd als uitloop.

CAO-partijen zijn tevens overeengekomen dat er nadere separate afspraken zullen worden gemaakt voor een dispensatieregeling voor het werken met sleephopperzuigers buitengaats.

Meer over de waterbouwbranche

De waterbouwbranche omvat de activiteiten van bedrijven die werkzaam zijn in baggeren, kust- en oeverwerken, natzand vervoer en nautische dienstverlening. Onder de werkingssfeer van de Collectieve Arbeidsovereenkomsten voor arbeidsvoorwaarden respectievelijk bedrijfstakeigen regelingen vallen ruim 2500 werknemers, indien zijn in Nederland werkzaam zijn.