Provincie Utrecht

Eerste Utrechtse groen gas tankstation geopend

Amersfoort heeft als eerste Utrechtse gemeente een groen gas tankstation. Bij pompstation Tamoil aan de Havenweg op bedrijventerrein De Isselt kunnen automobilisten hun tank vullen met groen gas. De Amersfoortse wethouder Sebastiaan van 't Erve en de Utrechtse gedeputeerde Wouter de Jong openden woensdagochtend 30 juni 2010 op ludieke wijze het tankstation. Aanwezigen werden in de gelegenheid gesteld om een proefrit te maken in een auto die op groen gas rijdt.

Groen gas is een schone en duurzame brandstof, geproduceerd uit biomassa (bijvoorbeeld groente-, fruit- en tuinafval). Vervolgens wordt het gezuiverd tot aardgaskwaliteit zodat levering via het bestaande gasnet mogelijk is. Aardgas is een schone brandstof. Het geeft een verbetering van de luchtkwaliteit en met de overstap naar groen gas rijden automobilisten bijna CO2 -neutraal. De gemeente Amersfoort en de provincie Utrecht zijn grote voorstanders van rijden op groen gas, omdat dit een belangrijke stap richting een duurzame samenleving is en het past in de doelstelling van de gemeente Amersfoort om in 2030 CO2-neutraal te zijn.

Groen gas kan ook voor ondernemers een aantrekkelijk alternatief zijn voor benzine, diesel of LPG. Bedrijven profiteren niet alleen van het schonere imago, maar groen gas biedt mogelijkheden voor een structurele kostenbesparing. Groen gas is namelijk veel goedkoper dan benzine en diesel. Voor meer informatie kijk op de website van Aardgas in uw wagenpark.