Gemeente Nijmegen

Gemeentelijke Vierdaagseinformatie op de mobiele telefoon

29/06/2010

De gemeentelijke informatie over de Nijmeegse Vierdaagse is vanaf dit jaar eenvoudig en snel met de mobiele telefoon te raadplegen. Bezitters van een smartphone kunnen met het programma Layar bovendien ter plekke zien, welke faciliteiten er in de nabije omgeving te vinden zijn en hoe ze er kunnen komen.

De mobiele toepassingen zijn onderdeel van de nieuwe Vierdaagsesite van de gemeente Nijmegen. Daarop staat alle informatie over gemeentelijke maatregelen en voorzieningen overzichtelijk weergegeven met behulp van digitale kaarten. Ook vinden bezoekers er alle wandelroutes met onder meer de EHBO-posten en toiletten, Vierdaagsefilmpjes uit het verleden, nieuwsberichten en een overzicht van de podia met een greep uit het muziekprogramma. Voor meer informatie over de marsen en de feesten kunnen bezoekers doorlinken naar de sites van de Stichting DE4DAAGSE en de Stichting Vierdaagsefeesten.

Voor gebruikers van de mobiele telefoon is er een mobiele site beschikbaar, een `versimpelde' variant van de website. Daarnaast wordt de informatie beschikbaar gesteld via nieuwe media, zoals Twitter en Layar. Informatie over deze toepassingen en een instructiefilmpje voor Layar zijn eveneens te vinden op www.nijmegen.nl/vierdaagse.

De nieuwe website vervangt het gedrukte `ABC-boekje' met maatregelen en voorzieningen, dat in voorgaande jaren huis-aan-huis in de binnenstad werd verspreid om bewoners en ondernemers te informeren. De digitale versie zorgt voor actuelere en beter toegankelijke informatie voor bewoners, ondernemers en bezoekers.

Vanaf 29 juni is de website vierdaagse in de lucht. Bewoners en ondernemers in de binnenstad ontvangen deze week een brief met informatie over de nieuwe Vierdaagsewebsite