Port of Rotterdam

Rotterdamse Tour-de-France-Week start in haven

04-06-2010

Aan het begin van de Tourweek in Rotterdam dendert een gesloten peloton van duizend wielrenners in allemaal dezelfde shirtjes over een spectaculair haventraject van ongeveer zeven kilometer tussen een containerlandschap op de kade van de Amazonehaven. Aansluitend rijdt het peloton een exclusieve ronde over de dijken van baggerdepot de Slufter, met aan de andere kant van de dijk de volop in ontwikkeling zijnde Maasvlakte 2. Media die uit de lucht of op de terminal opnames willen maken van deze typische Rotterdamse beelden voorafgaande aan de start van het grootste Europese sportevenement van het jaar, kunnen contact opnemen met Tie Schellekens.

Op zondag 27 juni verwelkomt de Rotterdamse haven de Tour de France. Het is dan gastheer van de Tour du Port, een tourtocht die wordt georganiseerd door het Havenbedrijf Rotterdam. Honderden fietsers van bedrijfteams uit de haven en andere liefhebbers nemen deel aan de tocht over diverse afstanden. Hoogtepunt is de langste toertocht van 120 kilometer met een bezoek aan de Rotterdam Container Terminal en Van Doorn Container Depot op de Maasvlakte. Bij hoge uitzondering - vanwege de unieke start van de Tour de France in Rotterdam - ontvangen de terminals de coureurs.

Inmiddels is de inschrijving voor de toertocht van 120 kilometer vol omdat het maximale aantal van duizend deelnemers is bereikt. Voor de overige trajecten van 40, 60 en 80 kilometer is nog voldoende.plaats beschikbaar. Ook daar vinden bijzondere bezoeken plaats bij onder andere RDM Campus, W. Smit Duikbedrijf en Educatief Informatiecentrum. De 40 kilometer-fietsers maken bovendien gebruik van de Aqualiner. Liefhebbers kunnen zich nog inschrijven op de site www.tourduport.nl.

Meer informatie:
Feiten en cijfers Havenbedrijf Rotterdam N.V. en de Rotterdamse haven


----------

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.