Ingezonden persbericht


Manifestatie
De Groep van Delft

DAG VAN DE ARCHITECTUUR, FILMS VAN IVENS EN MUZIEK VAN LEO SMIT

Een enthousiaste groep bezoekers heeft afgelopen maandag genoten van de film Berlin - Die Sinphonie der Grossstadt uit 1927. Aanstaande maandag 28 juni kunt u wederom genieten van films en een inleiding daarop in Filmhuis Lumen; enkele films van Joris Ivens zullen dan vertoond worden, met live muziekbegeleiding en inleiding met aandacht voor de relatie tussen Joris Ivens en Delft. Meer informatie treft u hier. Het programma vangt aan om 19:45u..

Daarvoor, op zaterdag 26 en zondag 27 juni, is het de landelijke Dag van de Architectuur. In Delft is daartoe een programma opgezet, waarbij ook het gebouw Bacinol 2 bezocht wordt. De tentoonstelling De Groep van Delft, te zien in expositieruimte 38CC, is dan vanzelfsprekend ook te bezoeken. De initiatiefnemers van De Groep van Delft zijn aanwezig voor desgewenste toelichting. U kunt de tentoonstelling nog bezoeken tot 4 juli aanstaande.

Op dinsdag 29 juni kunt u genieten van de prachtige muziek van Leo Smit, Bob Hanf en Ignace Lillien door het Leo Smit Ensemble (Eleonoor Pameijer, Irene Maessen en Shuann Chai). Jurjen Vis, biograaf van Leo Smit, zal het concert inleiden. U kunt een plaats reserveren voor dit concert via info@degroepvandelft.nl. Meer informatie treft u hier. Het concert begint om 20:15u. in de Synagoge, Koornmarkt 12, te Delft. Entreekosten zijn ¤ 15,-. Dit concert is mede mogelijk gemaakt door Stichting John Kasander en opgezet in samenwerking met de Leo Smit Stichting.

U treft meer informatie over de manifestatie De Groep van Delft op www.degroepvandelft.nl.

Leo Smit tijdens de repetities voor D.16.M.M., het openluchtspel ter gelegenheid van het 16de Lustrum van het Delftsch Studenten Corps. Ook Joris Evens had zijn bijdrage met filmprojecties tijdens de opvoering.