Ingezonden persbericht


Persbericht:

Conny Janssen Danst begint de zomer van 2010 met COMMON GROUND: unieke reeks voorstellingen op het dak van de Rotterdamse Hofbogen

Moderne dans, live muziek van Michel Banabila en eten en drinken met uitzicht op de skyline van Rotterdam

Première: zaterdag 26 juni 2010

Speeldata: do 24, vr 25, za 26 & wo 30 juni / do 1, vr 2, za 3, wo 7, do 8, vr 9, za 10 juli 2010

Aanvang voorstelling: 21.30 uur

Rotterdam - COMMON GROUND is een primeur voor de Rotterdamse choreografe Conny Janssen: voor het eerst brengt zij een voorstelling in de open lucht, op het dak van het Hofpleinstation. Een vergeten, verloren vlakte in het hart van Rotterdam. Hier schiet het onkruid tussen de scheuren in het beton omhoog en hebben de elementen vrij spel. De vlakte ligt ingeklemd tussen treinrails en anonieme, spiegelende flatgebouwen, waarvan je alleen maar kunt vermoeden dat daarbinnen mensen wonen en werken. Tien ijzersterke en aan elkaar gewaagde dansers creëren in dit ruwe niemandsland hun eigen, vervreemdende wereld. Bijgestaan door de live muziek van Michel Banabila verdrijven zij de stilte en vullen de ruimte opnieuw in.

Een ruige en ongastvrije locatie, waar theatervoorzieningen ver te zoeken zijn. Niet de meest voor de hand liggende plaats voor een dansvoorstelling. Conny Janssen: "Ik vind dat soort niet-ingevulde plekken in de stad geweldig inspirerend. Het zijn oases, die je het gevoel geven dat je ze zelf hebt ontdekt. Ze geven ruimte aan je fantasie. De stilte die daar heerst wil ik verdrijven, bevolken, in bezit nemen." Met haar dansers zal ze op locatie zoeken naar manieren om de ruimte te bedwingen. Het eindresultaat is nu nog onbekend, maar zeker is dat het een bijzondere, beeldende en overrompelende voorstelling wordt met als decor een stad die zich langzaam in het donker hult.

Diner, muziek en talkshows

COMMON GROUND is meer dan dans alleen. Op het perron wordt een café ingericht waar ruimte is voor zo'n vijftig bezoekers die voorafgaand aan de voorstelling een diner kunnen nuttigen. Ter voorbereiding op de voorstelling die komen gaat vindt iedere avond voorafgaand aan de voorstelling een talkshow plaats in het café waarbij diverse gasten aanschuiven. Bovendien zijn alle bezoekers na afloop van de voorstelling welkom in het café op het perron om onder het genot van een drankje en live muziek na te praten over de voorstelling.