Ingezonden persbericht


STEM EERST, VORM DAN UW GEFUNDEERDE MENING
Speciale busexcursie langs Groninger nieuwbouw op Dag van de Architectuur

GRONINGEN - Nieuwbouw: iedereen heeft er wel een mening over. Te modern, te vierkant, te rond, te hoog, te klein, te donker... Maar wilt u uw mening over versgebouwd Groningen nu eens baseren op iets méér dan een eerste indruk? Ga dan mee met de 'specialistenbusexcursie' op de Dag van de Architectuur in Groningen. Onder leiding van twee vakkundige gidsen bomvol vakkennis bekijkt u dan 15 nieuwe architectuurvoorbeelden van buiten én deels van binnen.

In de Specialistenbus rijdt u zaterdag 26 juni naar alle gebouwen die zijn genomineerd voor de grote Groninger Gebouwenenquête, die jaarlijks wordt georganiseerd rondom de Dag van de Architectuur in juni. Dit jaar worden de winnaars al op vrijdagavond 25 juni bekendgemaakt door wethouder Frank de Vries, tijdens een feestelijke prijzenparade in het Grand Theatre aan de Grote Markt. Tot die tijd kunt u - ook zonder gefundeerde mening, dus - uw stem uitbrengen op dagvandearchitectuurgroningen.nl.

Zaterdag de 26e kunt u de winnaars en verliezers écht gaan bestuderen. De specialistenbus neemt uitgebreid de tijd en stopt bij alle gebouwen. De tocht start om 10:30 uur bij de Stadsschouwburg aan de Turfsingel 86 en duurt tot ongeveer 16:00 uur. Kosten zijn ¤10,00 inclusief een lunchpakket voor onderweg.

Geen zin om te betalen of te lunchen, maar wel nieuwsgierig naar Groninger nieuwbouw? Ga dan mee met een van de vier gratis busrondritten langs de 15 genomineerde gebouwen. Minder uitgebreid, maar niet minder interessant. Vertrektijden van de gratis tochten zijn 11:30 en 13:30 uur.

Datum: zaterdag 26 juni
Tijd: 10:30
Vertrekpunt: Stadsschouwburg, Turfsingel 86
Opgave: verplicht, mogelijk vanaf 8 juni via T. 06 30827815 dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur Toegang: ¤ 10,00 (inclusief lunch)

De bustochten zijn onderdeel van de jaarlijkse Dag van de Architectuur, die dit jaar als thema 'hergebruik' heeft. In Groningen verzorgen architectuurcentrum Platform GRAS en de Stichting DAG van de Architectuur Groningen jaarlijks samen allerhande activiteiten. Los van busrondritten staan er ook fietstochten, wandelroutes en films op het programma. Alle informatie over de Dag van de Architectuur 2010 is te vinden op dagvandearchitectuurgroningen.nl.


Noot voor redacties

Noot voor redacties,