Rochdale


21 juni 2010
Presentatie Garantieregeling tijdens zomerpicknick Steigereiland-Noord

Een dubbele hypotheek bezorgt veel mensen die een nieuwe woning willen kopen nachtmerries. Daarom introduceert Woningstichting Rochdale de zogenaamde Garantieregeling. Het initiatief, dat zich nog in de pilotfase bevindt, geldt voorlopig alleen voor mensen die een huis zoeken op hét Steigereiland noord. Tijdens een open dag op 26 juni, die begint na een zomerpicknick aan de Windjammerdijk met de huidige bewoners, wordt deze regeling gepresenteerd.

Lange gedekte tafel
Rochdale en Vesteda organiseren samen de open dag inclusief de zomerpicknick. Langs de kade met uitzicht op Durgerdam, staat een lange gedekte tafel waarop een lunch wordt geserveerd bestaande uit duurzame producten. Alle bewoners van het eerste uur worden hiervoor uitgenodigd. Rochdale en Vesteda hopen hiermee het wonen op Steigereiland onder de aandacht te brengen, en dat de picknick uitgroeit tot een sociale traditie.

De Garantieregeling
Woningstichting Rochdale vindt deze open dag een geschikt moment om de Garantieregeling bekend te maken. Deze regeling geeft mensen de zekerheid dat zij zes maanden na de eigendomsoverdracht of oplevering van hun nieuwbouwwoning, hun huidige woning hebben verkocht. Indien de woning niet eerder wordt verkocht, dan koopt Woningstichting Rochdale de woning voor 90% van de destijds getaxeerde marktwaarde. (Download hier de folder).

Modelwoningen
De picknick begint exclusief voor bewoners om 11.00 uur. Vanaf 12.00 uur start de open dag voor iedereen die interesse heeft. De bezoekers worden ontvangen met een hapje en drankje op de kade. Verder ontvangen zij informatie voor tijdens de wandel- en fietsroute. Er zijn meerdere modelwoningen geopend waar een kijkje kan worden genomen. U bent namens Woningstichting Rochdale en Vesteda van harte welkom op zaterdag 26 juni aanstaande.

Wanneer: 26 juni 2010
Aanvang: 11.00 - 15.00 uur
Adres: Kade Steigereiland Noord, Windjammerdijk 34


-o-o-