Gemeente Den Haag

Werkterrein Boulevard Scheveningen 26 juni open voor publiek

Rondleiding aan de voet van de nieuwe dijk


* Laatste wijziging: 22 juni 2010

Met eigen ogen zien hoe een dijk wordt gebouwd? Kom dan op zaterdag 26 juni een kijkje nemen op het werkterrein van de Boulevard Scheveningen. Van 9.30 tot 15.00 uur is het mogelijk om tijdens een rondleiding het bouwterrein te bekijken.

Ervaar van onderaf de indrukwekkende hoogte van de dijk en wandel tussen materialen zoals basaltonblokken en geotextiel die in de nieuwe dijk verwerkt worden. Een unieke kans, want als de dijk straks af is, wordt hier overheen de nieuwe boulevard aangelegd en zie je niks meer van de dijk.

"Wanneer het straks 2013 is, kunnen bezoekers zich vergapen aan de prachtige nieuwe boulevard. Wat velen zich dan misschien niet realiseren is dat de boulevard niet alleen mooi, maar vooral ook heel veilig is", aldus Hoogheemraad Adri Bom van het Hoogheemraadschap van Delfland. Zij zal om 9.30 uur de eerste groep over het werkterrein gidsen.

Rondleiding

GeĂŻnteresseerden maken onder begeleiding van een gids in groepen een wandeling over het werkterrein. Het verzamelpunt is ter hoogte van de Biesieklette en het informatiecentrum Nieuw Scheveningen (bij de rotonde Schuitenweg). De rondleidingen duren ongeveer 45 tot 60 minuten.
Werkzaamheden Boulevard Scheveningen
Werkzaamheden Boulevard Scheveningen