Gemeente Wageningen

Persbericht
Gemeente Wageningen

Wageningen, 21 juni 2010,

Bezuinigen moet, maar waarop?
Geef uw mening op de publieksdag zaterdag 26 juni a.s.

De gemeente Wageningen moet bezuinigen, maar waarop? Dat is de vraag die zaterdag 26 juni a.s. centraal staat tijdens de publieksdag over de bezuinigen. Om het antwoord op deze vraag te krijgen, vindt er een inhoudelijk en ludiek programma plaats op diverse plekken in de Wageningse binnenstad. Burgers kunnen daarbij hun ideeën kwijt in de tent op de Markt. Tijd: 10.00 - 15.00 uur.

Om de mensen naar de tent te vervoeren, rijdt er een Bezuinigingsexpress door de Hoogstraat. Enquêteurs van het instituut voor Publiek en Politiek vragen de mening van het winkelend publiek en en passant kunnen liefhebbers de debatgroep Pantarijn in actie zien op de Markt en het stadhuis. Om 14.00 uur voert de debatgroep het Lagerhuisdebat over de bezuinigingen in de BBLTHK. Ook vinden op het stadhuis speeddates plaats tussen wethouders en organisaties en instellingen.

Doel van de dag is om, onder het motto 'we doen het samen met de stad' zoveel mogelijk bezuinigingsideeën op tafel te krijgen en de mening van de burgers te peilen. Daarbij wordt ook de digitale Begrotingswijzer onder de aandacht gebracht. Deze is nog in te vullen tot 2 juli a.s. (www.begrotingswijzer.nl).

De gemeente Wageningen moet de komende jaren (tot 2014) 5,5 miljoen euro bezuinigen. als eerste wordt bijna 2 miljoen bezuinigd 'in eigen huis'. De jaren daarna zijn ook ingrepen nodig die de burgers direct raken


- einde persbericht -