Deelgemeente Charlois Rotterdam

Debat: Armoede in Rotterdam. Waar hebben we het over?

Op zaterdag 26 juni organiseren LOKAAL en de Bibliotheek Rotterdam een 010-Actueeldebat over Armoede in Rotterdam. Het debat wordt gepresenteerd door Prem Radhakishun.

Van de vier grote steden in Nederland is Rotterdam het armst: Rotterdam heeft het hoogste aantal lage inkomens en de meeste werklozen. Bovendien heeft Rotterdam het hoogste aantal huishoudens met grote schulden. Ongeveer 33.650 inwoners van de Rotterdam doen een beroep op een bijstandsuitkering en 144.000 op bijzondere bijstand.

Dit 010-Actueeldebat gaat dieper in op het thema armoede. Hoe ziet dat eruit, armoede in Rotterdam? Kun je eigenlijk wel van armoede spreken? Hoe komt het dat, ondanks de vele regelingen die er zijn, veel huishoudens moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen? Is het armoedeprobleem oplosbaar? En wat doet de gemeente Rotterdam om de leefsituatie van kwetsbare burgers te verbeteren?

Kom ook en ga in debat met Mirjam Pool (schrijfster Alle dagen schuld), Aat Brand (hoofd onderzoek SoZaWe), Dini Bonninga (cordinator Voedselbank) en de Rotterdamse politiek!

Wanneer? Zaterdag 26 juni van 13.30 tot 15.00 uur

Waar? Centrale hal van de Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110