Watersportverbond - KNWV

Scheveningen eind juni strijdtoneel van J22 Worlds

dinsdag 13 april 2010

Van 26 juni tot en met 3 juli 2010 zal het nieuwe internationale wedstrijdzeilcentrum in Scheveningen het strijdtoneel vormen voor de J22 Worlds 2010.

J22 Worlds in Scheveningen Het comité van Jacht Club Scheveningen onder leiding van Peter Anink zal er voor zorgen dat er gedurende 6 dagen een reeks mooie wedstrijden zullen worden neergezet voor de rede van Scheveningen. Ook de Gemeente Den Haag heeft haar steun toegezegd om dit evenement tot een succes te maken.

Zeilspektakel
Het wedstrijdveld zal naar verwachting bestaan uit meer dan
zeventig boten uit vijf verschillende landen. De combinatie van de stroming voor de kust van Scheveningen, de mogelijk harde wind, het hoge zeilniveau en het aantal boten aan de start vormen de juiste ingrediënten voor een waar zeilspektakel.

Hoogtepunt
Zeilers als Jeroen den Boer (Nederlands, Europees en Wereldkampioen), Huib Bannier (2e op WK 2007 in Quiberon en momenteel met zijn
bemanning Paul Manuel en Willem Jan Landre actief in de Internationale Drakenklasse), John den Engelsman (4x Nederlands, 1x Europees en 1x Wereldkampioen en Wereldkampioen in de X35 klasse), Nic Bol (top 3 tijdens WKâs 1995, 2003 en 2004, in de X35 klasse: 1e World Cup gewonnen, 2x Nederlands kampioen, 2e Copa del Rey) zijn reeds aan het voorbereiden voor dit hoogtepunt van het zeilseizoen van de 2010. Allemaal geven zij aan dit WK mee te doen omdat zij het WK van de âsterkste en grootste eenheidsklasse van Nederlandâ zo dicht bij huis, niet willen missen.

Opwarming
De Worlds Warming Up (op 12 en 13 juni 2010) zal samen met de 470 klasse worden gevaren. Beide evenementen worden gesteund door de gemeente Den Haag om op deze manier - met twee van de grootste eenheidsklasses van Nederland - het nieuwe wedstrijdcentrum in Scheveningen op de kaart te zetten.

Op de website www.j22.nl/worlds is meer informatie te vinden over deelname, programma, charterboten (er zijn charterboten beschikbaar in verschillende categorien), sponsorprogrammaâs e.d..