Gemeente Hoorn

Gemeenteraad stelt jaarstukken 2009 vast

Op dinsdagavond 23 juni stelde de Hoornse gemeenteraad de jaarstukken 2009 vast. In de jaarstukken legt het college verantwoording af aan de gemeenteraad over wat er de gerealiseerde doelstellingen en de daaraan gekoppelde inkomsten en uitgaven over 2009. 2009 is afgesloten met een positief resultaat van 7,5 miljoen euro. De raad is ook akkoord met de bestemming van 6,5 miljoen van het overschot zoals door het college was voorgesteld. Het overschot van 7,5 miljoen euro wordt grotendeels veroorzaakt door zaken die voor 2009 gepland stonden, maar uitgesteld of vertraagd zijn. Het college van B en W doet in de jaarrekening voor 6,5 miljoen euro voorstellen voor het bestemmen van dit resultaat. Zo wil het college 1 miljoen euro gebruiken voor de nieuwe toegangsweg met tunnel onder het spoor. En voor het onderhoud van de zwembaden wil het college 800.000 euro reserveren. De resterende 1 miljoen euro wordt in de algemene reserve gestort.

Amendement De fractie van de PvdA diende samen met de SP-fractie een amendement in. Zij waren het niet eens met het plan om vier miljoen euro nu al aan nieuw beleid te bestemmen. Zij wilde deze bestemming, vanuit een integrale afweging van nieuw beleid in tijden van bezuinigingen, betrekken bij de behandeling van de Kadernota 2010 op dinsdag 29 juni in de gemeenteraad. Het zou nu te vroeg zijn om dit bij de jaarrekening aan de orde te stellen. Het amendement werd niet gesteund door de overige fracties in de raad. De Jaarstukken 2009 werden daarmee ongewijzigd vastgesteld.

Bezoek raadsvergadering De raadsvergadering van 29 juni over de kadernota 2010 start om 19.00 uur in de raadszaal van het stadhuis, aan de Nieuwe Steen 1. Alle publiek is van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen.