Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


Ontwerpbestemmingsplan Tuindorp Frankendael (Jeruzalem) en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor het bestemmingsplan Tuindorp Frankendael
---

Ter inzage: Ontwerpbestemmingsplan Tuindorp Frankendael (Jeruzalem) en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor het bestemmingsplan Tuindorp Frankendael

24 juni 2010
Het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost van de Gemeente Amsterdam maakt, ingevolge artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c Wet geluidhinder, het volgende bekend:

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Tuindorp Frankendael (Jeruzalem) en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden dan de voorkeursgrenswaarde, als bedoeld in de Wet geluidhinder met de bijlagen en de bijbehorende stukken, liggen met ingang van 25 juni 2010 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage op de volgende adressen:

* Stadsdeelhuis, Oranje-Vrijstaatplein 2, Publieksbalie Informatiecentrum. De publieksbalie is tijdens kantooruren geopend van 8:00-17:00 uur en op donderdag van 8:00-12:00 uur. Kijk voor meer informatie over de openingstijden op www.oost.amsterdam.nl, bij `openingstijden' of bel met 020-253 5444.
* Informatiecentrum Jeruzalem, Ingenhouszhof 7-11. Het informatiecentrum is beperkt open, kijk verder voor de openingstijden.

Een digitaal exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan met onderliggende rapporten is te raadplagen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere grenswaarde met onderliggende rapporten zijn ook hier online te raadplegen.

Omschrijving

Het plan omvat het gebied begrensd door de Gooiseweg, Hugo de Vrieslaan, Middenweg en Kruislaan. Het plan is zowel gericht op het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen als het beheer van bestaande situaties.

Het merendeel van het plangebied is bekend onder de naam `Jeruzalem' vanwege de typerende witte woonblokken in hoven. Zes van de twaalf bestaande woonhoven zullen worden gerestaureerd. In de zes nieuwbouwblokken wordt een gemengd woonprogramma met grondgebonden woningen en appartementen in de koop- en huursector gerealiseerd. Naast de woonhoven zijn er twee nieuwbouwblokken waar naast de woonfunctie ook andere functies ten behoeve van de wijk worden gevestigd. Tevens is de ontwikkeling brede school Jeruzalem opgenomen. De samenhang wordt bereikt door de versterking en herinrichting van de groenstructuur.

In het plangebied zijn onder meer woningen en andere geluidgevoelige bebouwing geprojecteerd, waarvoor hogere grenswaarden voor het wegverkeersgeluid moeten worden vastgesteld. Tegelijk met het bestemmingsplan ligt daarom het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere grenswaarden ter inzage. De hogere grenswaarden zijn ten behoeve van geluidbelasting van de wegen Hugo de Vrieslaan, Kruislaan, Maxwellstraat en de Gooiseweg op meerdere woningen in het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan Tuindorp Frankendael.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan bij de stadsdeelraad schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen. Over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden kunnen uitsluitend belanghebbenden bij het dagelijks bestuur van stadsdeel schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden kunt u sturen naar het dagelijks bestuur van Stadsdeel Oost, t.a.v. de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunt u sturen aan de Stadsdeelraad Oost, t.a.v. de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam.

Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer R. Nijdam van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid, tel. (020) 253 4541.

Amsterdam, 24 juni 2010
Dagelijks bestuur van stadsdeel Oost,
F. van Erkel, secretaris.
F. Elatik, voorzitter.

---