Universiteit Twente

Symposium Juridische Kwaliteitszorg, Compliance & Control

24 juni 2010

Op donderdagmiddag 24 juni organiseert het Juridisch Platform Twente op de Campus van de Universiteit Twente een symposium met als thema `Juridische Kwaliteitszorg, Compliance & Control'. Dit symposium is breed opgezet, voor overheid, ondernemers en non-profitorganisaties. Het symposium biedt de kans tot inzicht in de juridische valkuilen op weg naar goede juridische kwaliteit. Mr. A.R. van der Winkel, de president van de rechtbank Almelo is één van de Keynote sprekers.

Het symposium start om 12.30 uur in Hotel Drienerburght op de Campus van de Universiteit Twente. De burgemeester van Hengelo, drs. F.A.M. Kerkhaert opent het symposium. Daarna biedt het programma een breed palet aan toespraken met onderwerpen en uitdagingen in de juridische kwaliteitszorg. Ondernemingen en overheden zijn zich toenemend bewust van het belang van juridische kwaliteitzorg. Waarborgen voor legal compliance door legal control worden gezien als voorwaarden voor verantwoord ondernemerschap en behoorlijk bestuur. Niet alleen omdat klanten of belangenorganisaties, en toezichthouders of politiek hierom vragen, maar ook omdat gebrekkige juridische kwaliteit kan leiden tot hogere kosten, aansprakelijkheidsrisico's en reputatieschade.

Hoe kun je het organiseren om voortdurend compliant, resp. in control te zijn? Eén van de ambities en verantwoordelijkheden van management en bestuur is het (waar)borgen dat de bedrijfsvoering juridisch op orde is, èn dat de voortbrengselen daarvan, producten en diensten, juridisch aan de maat zijn - privaatrechtelijk en/of publiekrechtelijk. Natuurlijk liefst zonder dat juridisering de overhand krijgt. Juridische kwaliteitszorg moet - kortom - binnen organisaties verwezenlijkt worden, maar het delen van kennis en inzicht met betrekking tot hoe dat kan of moet, is ongetwijfeld deel van het succes. Het JPT-symposium wil hieraan bijdragen door do's and don'ts van juridische kwaliteitszorg, in het algemeen, maar ook specifiek binnen de publieke en de private sector onder de loep te nemen, mede aan de hand van een aantal Twentse praktijkvoorbeelden.

Aanmelding en meer informatie
Het symposium start om 12.30 uur in Hotel Drienerburght op de Campus van de Universiteit Twente. Voor meer informatie en aanmelding verwijzen wij u naar de website: www.mb.utwente.nl/legs/jpt.

JPT
Het Juridisch Platform Twente is een informeel netwerk, geïnitieerd door de Academie Bestuur & Recht van Saxion Hogescholen en de Faculteit Management en Bestuur van de Universiteit Twente, gericht op de bevordering van kennisontwikkeling en kennisuitwisseling op het juridische domein binnen en vanuit Twente.