Gerenommeerd Wall Street econoom dr. Robert J. Barbera aangenomen bij Mount Lucas Management Corporation 23/06/2010 20:02

PR Newswire

NEWTOWN, Pennsylvania, June 23, 2010 /PRNewswire/ --
Mount Lucas Management Corporation ("Mount Lucas"), een internationaal beheerder van macro-investeringen, maakt vandaag bekend dat gerenommeerd Wall Street econoom dr. Robert J. Barbera door het bedrijf is aangenomen als hoofdeconoom. Dr. Barbera wordt hierin vergezeld door zijn oude compagnon Jackie Kadre, die door het bedrijf benoemd is tot econoom.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20100623/PH24910LOGO ) (Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20100623/PH24910LOGO )

Dr. Barbera is al 28 jaar een zeer gerespecteerd Wall Street econoom met een breed institutioneel gevolg. Hij is vaak te gast bij CNBC en wordt regelmatig geciteerd in The New York Times en The Wall Street Journal. Zijn boek uit 2009 (getiteld "The Cost of Capitalism: Understanding Market Mayhem and Stabilizing Our Economic Future") werd door The New York Times onthaald als behorende tot de top zes van financiële boeken van dat jaar.

Dr. Barbera is de voormalig algemeen directeur en hoofdeconoom van Investment Technology Group (ITG), een bureau gespecialiseerd in handelsdiensten en investeringstechnologie. Hier was hij verantwoordelijk voor de internationale economische en financiële marktvoorspellingen. Hij heeft in zijn carrière ook gewerkt bij Capital Investment International, een onderzoeksboetiek uit New York waar hij mede-voorzitter was, bij Lehman Brothers waar hij fungeerde als hoofdeconoom en directeur van economisch onderzoek, en bij E.F. Hutton waar hij hoofdeconoom was. Als collega in de Faculteit Economie aan The Johns Hopkins Universiteit heeft dr. Barbera gedoceerd aan de M.I.T. Hij heeft zowel zijn Bachelorgraad alsook zijn doctorsgraad aan The Johns Hopkins Universiteit behaald.

Jackie Kadre, de compagnon van dr. Barbera's, is een econoom met veertien jaar ervaring op Wall Street. Als voormalig directeur van en econoom bij ITG, was zij verantwoordelijk voor het leveren van onderzoek en analyses voor internationale economische en financiële marktvoorspellingen. Voorafgaand aan haar tijd bij ITG werkte Kadre bij PaineWebber Inc. en voor congreslid Elliot Engel. Ze heeft een Bachelorgraad en een Mastergraad in Internationale Politieke Economie behaald aan de Universiteit van Fordham.

"We zijn erg verheugd dat zowel Bob en Jackie komen werken bij Mount Lucas", verteld president Timothy Rudderow. "Hun economisch inzicht is zeer gedetailleerd dankzij hun vele jaren op Wall Street en zal veel diepgang geven aan de samenwerkende en discretionaire aanpak die wij gebruiken in combinatie met onze eigen kwantitatieve modellen. De heldere scherpzinnigheid en analytische vermogens van Bob en Jackie zijn een bron van onschatbare waarde voor Mount Lucas."

Mount Lucas Management Corporation is een internationale macromanager met US$1,97 miljard onder beheer in drie verschillende investeringsprogramma's: MLM Macro Peak(TM), een internationale macrostrategie, MLM Index(TM), een gediversifiëerde futuresindex-strategie, en MLM Focused Equity(TM), een grote vermogensstrategie.