Ingezonden persbericht


Nieuwe trend op reisgebied: aandacht voor lichaam en geest

Bodensee, woensdag 23 juni - De hectiek van het alledaagse leven en stress op het werk leiden ertoe dat steeds meer mensen een korte vakantie nemen voor welzijn en de verzorging van lichaam en geest. HolidayCheck zocht voor u een aantal hotels die op kop lopen bij deze trend. Hun programma's bieden in aanvulling op de klassieke spa-behandeling: o.a. yoga op het strand, gezonde voeding, meditatie en wijntherapie.

Wijntherapie

In een heuvelachtige omgeving, tussen de italiaanse wijngaarden bevindt zich Hotel Terme Salvarola. Het hotel biedt zijn gasten een ontspannen omgeving en is een ideale plek om uw energie op te laden na een drukke werkweek. Op loopafstand ligt het wellness-centrum 'Balnea', dat 7 dagen per week open is. Deze moderne faciliteit is maar liefst 2300 m2 groot en geldt als een ware oase van rust. Het centrum heeft zwembaden met whirlpool jets, watervallen, een sauna en Turks stoombad met ontspanningsruimte, vier fitnesscentra, een binnenzwembad met oosterse technieken, yoga-ruimte en een schoonheidssalon. Wie in vorm wil blijven kan deelnemen aan verschillende activiteiten onder begeleiding van gespecialiseerd personeel, zoals bijvoorbeeld: spinnen, steps, cardio circuit, pilates en boxing. Bijzonder aan het complex zijn de innovatieve beauty en wellness behandelingen gebaseerd op traditionele culinai re ingrediënten uit Modena. Het Balnea-centrum is één van de eerste in Italië die wijntherapie aanbied, waarbij de wijnstok, de druiven en het sap gebruikt worden om huidveroudering tegen te gaan.

Biologisch ontspannen

Het Gartenhotel Theresia in Saalbach heeft veel aandacht voor zowel de fysieke als geestelijke gezondheid van de gasten. Het hotel maakt deel uit van 'schön und schlank in Österreich' ('gezond en slank in Oostenrijk'), een samenwerking van de 53 beste hotels van Oostenrijk gespecialiseerd in ontspanning en evenwicht, gezonde voeding, beweging, fitness en lichaamsverzorging. In aanvulling op de gebruikelijke fitness- en wellnessfaciliteiten (zwembad, whirlpool, sauna en massage), krijgen gasten advies van mental coach Erwin Doringer, een specialist met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van geestelijke gezondheidszorg. Zijn programma omvat naast mentale oefeningen, persoonlijkheidstraining en magneettherapie; verschillende hypnosesessies voor bijvoorbeeld nicotine verslaving, nervositeit, stress, angst, onzekerheid en zelfs prestatieverhoging op het gebied van werk en sport. Gasten van Gartenh otel Theresia kunnen ook genieten van een zeer goede cuisine van gezonde natuurlijke voeding uitsluitend op basis van biologische producten. Het hotel is officieel met een bio-label gecertificeerd, en werd bekroond met de 'groene hoed' ('Grüne Haube'), een onderscheiding voor alleen de beste biologische keukens.

Onder de sterren in Tulum

Tulum is de laatste tijd steeds meer geliefd bij internationale sterren, Drew Barrymore, Anne Hathaway en Sienna Miller zijn er al gesignaleerd. De reden? Deze retraite is gelegen aan de ongerepte kustlijn van de Maya rivier en is een bron van ontspanning en meditatie. De stranden van Tulum behoren tot de mooiste ter wereld en zijn vooral bekend voor de beoefening van yoga in de open lucht. Ook in het Blue Tulum staat de eigen persoon centraal en is het de bedoeling zich te ontdoen van alle zorgen. Het hotel beschikt over meer dan 15.000 m2 aan thermen, 10 behandelkamers voor verschillende therapieën en een fitnesscentrum met airconditioning. Elke dag kunt u deelnemen aan een ontspannen yogasessie aan zee: een combinatie van beweging- en ademhalingstechnieken om lichaam en geest te ontspannen en te revitaliseren. Hotel Blue Tulum Resort & Spa is tevens gespecialiseerd in het organiseren van bruiloften en daarom een ideale plek om te verblijven voor een romantische huwelijksreis.

Gebalanceerd dieet en sport

Het Parkhotel Bellevue & Spa is gelegen in het hart van de Zwitserse Alpen in Adelboden. Naast het spa-gedeelte met sauna, verwarmd buitenzwembad, thermische baden, massages en schoonheidsbehandelingen beschikt het hotel over 'State of the art' sport faciliteiten. In de fitness studio met een oppervlakte van 1300 m², kunt u deelnemen aan één van de dagelijkse trainingsprogramma's onder begeleiding van een professionele instructeur. Het programma biedt een scala aan oefeningen, pilates, gymnastiek, yoga, chi, wateraerobics en bodyshape. Wie tegelijkertijd de omgeving wilt verkennen kan gratis gebruiken maken van mountainbikes. Parkhotel Bellevue biedt haar gasten een gebalanceerd dieet van top kwaliteit. Er is geen standaardmenu, want elke maaltijd wordt ter plekke verzonnen aan de hand van welke kraakverse ingrediënten er beschikbaar zijn.