LLiNK

Rotterdam, 15 juni 2010


-PERSBERICHT-

LLiNK OBA Live maakt huiskamerradio over vis

Omroep LLiNK maakt eind juni haar laatste uitzendingen van het radio 5 programma OBA Live. Om op een bijzondere manier afscheid te nemen van de luisteraars, maken we twee uitzendingen vanuit de huiskamer van een luisteraar. De eerste uitzending staat geheel in het teken van vis.

Teun van de Keuken reist op woensdag 23 juni naar IJmuiden, naar de huiskamer van Alexandra Drenth. Met haar originele idee om te spreken over duurzame visserij, won zij de prijsvraag 'OBA Live in je huiskamer'. Hoofdgast is Geert Vons van Sea Shepherd. Zij spreken over de activiteiten van Sea Shepherd in Nederland en hun manier van actievoeren. Carel Drijver van de duurzame Viswijzer en oceaanactivist en natuurfotograaf Dos Winkel discussiëren over welke vis we wel en niet kunnen eten. Of moeten we helemaal stoppen met het eten van vis?

Daarnaast in de uitzending visliederen van vrouwen shantikoor Grace Darling. De lokale visboer Vis van Kaatje vertelt wat voor vis er in zijn schappen ligt.

OBA Live

OBA Live is het radioprogramma over cultuur, maatschappij en politiek, live vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Op werkdagen is het te beluisteren op Radio 5 van 19:00-21:00 uur en live te bekijken via www.obalive.nl. Omroep LLiNK verzorgt de uitzendingen van maandag (Pieter Hilhorst) en woensdag (Teun van de Keuken).

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.


Noot voor de redactie,