RealD en UGC werken samen aan 3D-cinema in Europa

Exclusief meerjarig verdrag omvat 200 schermen

NEUILLY SUR SEINE, Frankrijk, en LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100623 --

RealD Inc., een toonaangevende wereldwijde licentiegever van 3D-technologieën voor bioscopen, consumentenelektronica en professionele toepassingen, en UGC, een van Europa’s belangrijkste bioscoopexploitanten, hebben vandaag een exclusieve meerjarige samenwerking bekend gemaakt voor het installeren van RealD 3D-bioscooptechnologie op 200 schermen van UGC bij locaties van de keten in Europa. Het installeren van RealD Cinema Systems is reeds begonnen en wordt naar verwachting komende winter afgerond.

“Het is altijd UGC’s belangrijkste doel om de beste bioscoopervaring en kwaliteitsservice te bieden aan onze klanten in onze bioscopen”, aldus Jean-Marie Dura, directeur van UGC network. “We zijn ontzettend blij dat we de juiste partner hebben gevonden in RealD, die onze visie op uitmuntendheid en kwaliteit deelt. Zij zullen ons helpen de beste, opwaardeerbare geavanceerde 3D-technologie naar onze klanten te brengen.”

“UGC is een zeer gewaardeerde bioscoopexploitant met een sterke aanwezigheid in Europa. We zijn blij dat zij voor RealD hebben gekozen als exclusieve leverancier van hun 3D-bioscooptechnologie”, aldus Marlene Songin, vicepresident Cinema en algemeen directeur van RealD Europe.

Over RealD Inc.

RealD Inc. is een toonaangevende wereldwijde licentiegever van stereoscope (driedimensionale) of 3D-technologieën. RealD’s uitgebreide portfolio intellectuele eigendom maakt een 3D-kijkervaring van topkwaliteit mogelijk in de bioscoop, thuis en elders. RealD verstrekt licenties van haar RealD Cinema Systems aan vertoners van speelfilms die films in 3D en andere 3D-inhoud tonen. Daarnaast biedt RealD haar RealD Format, actieve en passieve brillen, en weergave- en gametechnologieën voor consumentenelektronicafabrikanten en content-producenten en -distributeurs om het leveren en bekijken van 3D-content op HD-televisies, laptops en andere beeldapparatuur mogelijk te maken. De geavanceerde 3D-technologieën van RealD zijn gebruikt voor toepassingen als het besturen van de Mars Rover, heads-up displays voor militaire straaljagers en medische procedures met gebruikmaking van robottechnologie. Kijk voor meer informatie over RealD op www.reald.com of www.facebook.com/RealD3D

Over UGC S.A.

UGC is een van de belangrijkste bioscoopketens in Europa, met bioscopen in Frankrijk, België, Spanje en Italië. UGC bioscopen beschikken over ongeveer 600 schermen en hebben meer dan 40 miljoen toeschouwers mogen verwelkomen in 2009. Bovendien is UGC een van de belangrijkste spelers op het gebied van productie en distributie van Europese films.

CONTACT:
Mediacontacten:
Rick Heineman (RealD)
310-385-4020
rheineman@reald.com
of
Image 7 (UGC)
+33 1 53 70 74 70
Anne Auchatraire
aauchatraire@image7.fr

flarger@image7.fr