Grootste bloedcentra in Polen investeren in bloedveiligheid

Grootste bloedcentra in Polen investeren in bloedveiligheid

LAKEWOOD, Colorado--(BUSINESS WIRE)-- 20100623 --

CaridianBCT, een vooraanstaand wereldwijd leverancier van technologie, producten en diensten op het gebied van bloedbanken, transfusiegeneeskunde en celtherapie, heeft aangekondigd dat het Poolse Ministerie van Gezondheid heeft gekozen voor CaridianBCT’s Mirasol® pathogeenreductietechnologie (PRT) systeem als exclusieve technologie om de veiligheid van de voorraad fresh frozen plasma (FFP) in het land te verbeteren.

Het Mirasol systeem maakt gebruik van de unieke eigenschappen van riboflavine (vitamine B2) als natuurlijk voorkomende verbinding en van ultraviolet licht voor het inactiveren van ziekteveroorzakende stoffen zoals virussen, bacteriën, parasieten en witte bloedcellen die aanwezig kunnen zijn in bloedcomponenten voor transfusie. Het grootste bloedcentrum in Polen, de Bloedbank van Warschau, is al gestart met het routinegebruik van het Mirasol systeem voor zowel FFP als bloedplaatjes opgeslagen in plasma. Met de recente gunning van de nationale tender zullen nog zeven bloedcentra in Polen gebruik gaan maken van het Mirasolsysteem voor behandeling van FFP. De implementatie is reeds gestart.

“Het Nationale Bloedcentrum coördineert, namens de Minister van Gezondheid, het Gezondheidsprogramma in de republiek Polen om te garanderen dat Polen zichzelf kan redden op het gebied van bloedproducten en bloedcomponenten,” aldus Mateusz J. Kuczabski, adjunct-directeur van het Nationale Bloedcentrum. “Het Mirasol systeem werd gekozen als integraal onderdeel van dit programma, met als doel dat veilig pathogeengereduceerd plasma zou kunnen worden geleverd aan het Poolse gezondheidszorgsysteem.”

“Het Mirasol systeem geeft bloedcentra een gemakkelijk en effectief middel om het veiligheidsniveau te verhogen voor patiënten die levensreddend bloed krijgen toegediend,” aldus Teresa Ayers, senior vice president of Pathogen Reduction Technologies bij CaridianBCT. “We werken met veel plezier met Polen samen en implementeren onze technologie die veilig en effectief de infectierisico’s kan verminderen die veroorzaakt worden door virussen, bacteriën en parasieten in bloedproducten.”

Over het Mirasolsysteem

Het enige hulpmiddel op de markt waarin gebruik wordt gemaakt van een combinatie van riboflavine (vitamine B2), een niet-toxische natuurlijk voorkomende verbinding, en ultraviolet licht, levert het Mirasol systeem onmiddellijk transfundeerbare bloedproducten die bloedbanken in staat stelt pathogeengereduceerde bloedproducten af te geven voor tijdige patiëntenzorg. CaridianBCT kreeg in 2007 een CE-Markering voor het Mirasol systeem voor het behandelen van in plasma gesuspendeerde bloedplaatjes, in 2008 voor het behandelen van fresh frozen plasma (FFP) naast de behandeling van plasma-gereduceerde bloedplaatjesconcentraties die vervolgens worden opgeslagen in Platelet Additive Solution. Het Mirasol systeem is beschikbaar voor verkoop in landen waar de CE-markering wordt geaccepteerd. Het is momenteel niet beschikbaar voor verkoop in de Verenigde Staten.

Over CaridianBCT

CaridianBCT is de vooraanstaande wereldwijde leverancier van innovatieve technologieën en diensten en is gespecialiseerd in geautomatiseerde bloedafnamen, therapeutische aferesis en celtherapiesystemen, volbloedprocessen en pathogeenreductietechnologie. Het bedrijf bedient patiënten via hun commitment “For Better Blood and Better Lives” door het ontwikkelen en op de markt brengen van producten die wereldwijde klanten ter beschikking staan op het gebied van bloedbanken, therapeutische aferesis en de transfusiegeneeskunde. Bezoek voor meer informatie www.caridianbct.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
CaridianBCT
Tarra Ryerson, +1 303-246-3868 (mobiel)
Manager of Global Corporate Communications
press@caridianbct.com
of
Baudouin van de Werve de Schilde, + 32 (0)2 710 58 58
Marketing Communications

press@caridianbct.com