Ingezonden persbericht



DAG VAN DE ARCHITECTUUR GRONINGEN: STEM NU HET NOG KAN!

ARCHITECTUURACTIE ALOM OP VRIJDAG 25 EN ZATERDAG 26 JUNI

GRONINGEN - Architecten in en om Groningen liggen er wakker van: de grote Groninger Gebouwenenquête. Wat is het mooiste gebouw dat het afgelopen jaar in Groningen werd neergezet? Nog een paar nachtjes slapen en de uitslag wordt bekend gemaakt. Vindt u ronde vormen aantrekkelijk, of gaat u voor strak en zakelijk? Wat uw smaak ook is: u kunt er - in elk geval in Groningen - volop over twisten. Spreek u uit op www.dagvandearchitectuurgroningen.nl. Het kan tot donderdag, middernacht!

Vrijdagavond 25 juni vanaf 16:30 uur bent u dan welkom in het Grand Theatre aan de Grote Markt om te horen welke architecten, aannemers en ontwikkelaars er dit jaar met de Gouden Bakstenen vandoor gaan. Zaterdag de 26e kunt u alle genomineerde gebouwen - winnaars én verliezers - gaan bekijken op de jaarlijkse bustochten die vertrekken bij de Stadsschouwburg.

Op een andere manier 'architectuur vieren' kan overigens ook: op deze landelijke Dag van de Architectuur kunt u zich in Groningen namelijk verwonderen over hergebruik tijdens een fietstocht, u kunt zich wandelend laten informeren over alles rondom de verbouwing van het Groninger Museum, u kunt op busexcursie naar De Oude Remise en De Toekomst, en u kunt ook lekker naar de film in filmhuis Images, waar de documentaire The Garden te zien is. Ook zijn er diverse gebouwen - oud en nieuw - geopend en vindt de prijsuitreiking van de Archiprix plaats.

Doe mee dus en geniet van de Dag van de Architectuur!

Datum: vrijdag 25 en zaterdag 26 juni 2010
Informatie & programma: zie dagvandearchitectuurgroningen.nl Organisatie: Stichting DAG van de Architectuur Groningen & Platform GRAS, architectuurcentrum voor Groningen


- - - - - - - -

Einde persbericht
Noot voor de redactie,