Ten Cate NV

Xennia sluit OEM-leveringsovereenkomst met Tecno Italia 23 juni 2010

Xennia, 's werelds toonaangevend leverancier van industriële inkjetoplossingen, heeft vandaag een overeenkomst aangekondigd met Tecno Italia voor de levering van digitale inkjetprintoplossingen voor de Europese keramische industrie. Deze nieuwe OEM-overeenkomst is voor Xennia van belang omdat deze zal leiden tot toename van de verkoop van modules en inkten in een markt die gereed is voor digitale oplossingen.

Tecno Italia, toonaangevend leverancier van printsystemen voor de keramische industrie, zal de technologie van Xennia voor digitale inkjetmodules implementeren in de keramische markt, die momenteel gebruik maakt van traditionele zeefdruk. Xennia gaat Tecno Italia inkjetmodules en inkten leveren voor de integratie in een nieuw systeem, gebaseerd op de bestaande keramische tegelprint-, glazuur- en finishingsystemen van Tecno Italia.

`Robuuste Xenjet inkjetmodules op grond van de bewezen inkjettechnologie van Xennia, helpen onze OEM-partners betrouwbare inkjetprintoplossingen te configureren voor belangrijke industriële printtoepassingen, zoals keramiek, glas en laminaat', zegt Alan Hudd, managing director van Xennia. `Dit resulteert in lagere kosten, minder ontwikkelingsrisico's en een kortere marktintroductietijd. Xenjet inkjetmodules bestaan uit een complete reeks printmachines, vloeistofcontrollers, onderhoudsunits en applicatie- en printsoftware. Wij bieden onze klanten, zoals Tecno Italia, ook ondersteuning bij de integratie teneinde succesvolle implementatie van de oplossing te waarborgen'.

Valdo Elmetti, directeur van Tecno Italia, stelt: `De technologie achter Xenjet inkjetmodules is ideaal voor ons eerste digitale product. De voordelen van digitale inkjetprintoplossingen voor Tecno Italia zijn rendabele korte runs, lagere productiekosten en een snellere reactie op wensen van klanten. Inkjet maakt het ook mogelijk om te printen op tegels met facetranden en ruwe structuren. Tegelijkertijd kunnen ad random afbeeldingen eenvoudig op ongeëvenaarde kwaliteit worden geproduceerd'. De Xenjet inkjetmodules zullen worden geïntegreerd in de huidige tegelprintframes van Tecno Italia. Daardoor kunnen traditionele en inkjetprintunits worden gecombineerd en is een flexibele, keramische tegelprintoplossing mogelijk. De XenInx Zirkon keramische inkt van Xennia zorgt voor levendige kleuren, kent een goede temperatuurtolerantie en betrouwbare inspuiting.

De overeenkomst met Tecno Italia markeert de succesvolle toepassing van de bewezen inkjetmoduletechnologie van Xennia voor de industrie wereldwijd. Deze technologie kan zorgen voor lagere productiekosten, hogere productiviteit en een verbeterde respons op verzoeken van klanten.

---