Gemeente Het Bildt


Welke fietsvoorziening komt er langs de Attesweg?

16-06-2010 15:48

Een jarenlange wens van de bevolking aam de oostzijde van het Bildt is een fietspad lang de Attesweg. Deze wens kwam bij de behandeling van het Gemeentelijk Verkeer en Vervoersplan GVVP in 2009 nog eens naar voren.

In het concept-GVVP waren eerst twee varianten voor vrijliggende fietspaden opgenomen.

De gemeenteraad wilde echter ook de mogelijkheden van een wegverbreding met fietsstroken als derde variant onderzoeken. Ook werd in de motie aandacht gevraagd om toepassing van openbare verlichting langs de fietsvoorziening.

Inmiddels zijn de diverse varianten uitgewerkt en voorgelegd aan het college van Burgemeester en Wethouders, dat hierover dinsdag 15 juni uitvoerig heeft vergaderd.

Het college heeft een lichte voorkeur voor de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Attesweg. In een raadsvoorstel zal het college de gemeenteraad op 7 juli voorstelen om deze voorkeur over te nemen. Het laatste woord hierover is echter aan de gemeenteraad.

Mocht u om welke reden dan ook betrokken zijn bij dit onderwerp, dan adviseren wij u om de komende RadeRaad op 23 juni 2010 en de komende raadsvergadering van 8 juli 2010 bij te wonen.


---