Pratende iPhone vertelt onderweg over Frankrijk


DEN HAAG, 20100623 -- "Ping. Welkom in de Dordogne. De Dordogne wordt gezien als bakermat van de mensheid en bezit vele prehistorische grotten en vindplaatsen. In de Dordogne wordt . . .". Slechts een voorproefje van wat je hoort als je met je iPhone de Dordogne inrijdt. De iPhone app ici - Frankrijk vertelt onderweg over het Franse departement waarin je je begeeft. In circa een minuut wordt een `beeld' geschetst van wat kenmerkend is aan het departement. Zo vertelt ici over het landschap, de dorpjes en steden, de riviertjes, locale eten & drinken en/of bekende wijnhuizen uit die streek.

Onderweg
Bij het passeren van elke departementsgrens praat ici de gebruiker bij. De lange reis over de Route du Soleil wordt hiermee een interessante ontdekkingstocht door Frankrijk.

Op locatie
Ter plekke kan de reiziger met ici ontdekken wat er in het betreffende departement te doen is. Bovendien is te zien wat andere departementen te bieden hebben. Wie benieuwd is naar het departement van de Franse buurman op de camping kan voor meer informatie eenvoudig het departementsnummer van zijn kentekenplaat intikken.

Regio-informatie
Naast ingesproken teksten van de departementen geeft de app ook toeristische informatie van de Franse regio's met prachtige illustratieve foto's. De applicatie beslaat alle 96 departementen van Frankrijk gelegen in Europa, inclusief Corsica. De teksten zijn ingesproken door acteur Robin van der Velden (o.m. Gooische Vrouwen en Sesamstraat).
ici - Frankrijk werkt zonder gebruik te maken van dure dataverbinding.

De app is geschikt voor de iPhone 3G, 3GS, 4 en de iPad en is vanaf vandaag voor ¤ 0,79 te downloaden in de Apple app store. Klik hier voor de directe link.

ici - Frankrijk is tot stand gekomen in samenwerking met ATOUT France, het Frans Bureau voor toerisme

ici - Frankrijk is een initiatief van innovatiebureau DOK 5 en ontwikkeld door Alten PTS, Sonar Interactive, Vanessa Nijweide Uitgeefdiensten, Robin van der Velden, Vincent van Rooijen, Tjerk Teitsma en U-TRAX.

Meer informatie en een luisterdemo zijn te vinden op www.iciphone.nl.