Introductie lichtgewicht surveillancemodel elektrische Trikke uPT


Nieuw alles-in-1 opvouwbare step/fiets die met gemak 25km/u haalt

GORINCHEM, 20100623 -- Trikke Europe, de Europese distributeur voor 3-punts carving voertuigen, introduceert vandaag in Nederland het eerste lichtgewicht surveillancemodel van de elektrisch aangedreven Trikke uPT. Twee conceptvoertuigen worden reeds met veel enthousiasme gebruikt bij de Koninklijke Marechaussee op oa. Eindhoven Airport en Schiphol.

"Snel en zeer wendbaar dat zijn de kernpunten van de Trikke uPT een nieuw hulpmiddel om snel ter plaatse te kunnen zijn bij incidenten of calamiteiten" aldus het Eindhovens Dagblad in een interview met de Koninklijke Marechaussee. Tijdens de Internationale vakbeurs voor Politie, Justitie, Defensie en Security, de IVVP in Gorinchem, wordt het surveillancemodel van Trikke voor het eerst aan het Nederlandse publiek voorgesteld. "We verwachten dat onze Trikke uPT met veel enthousiasme door deze bedrijfstak ontvangen zal worden", zegt Pieter Dekker, Managing Director van Trikke Europe.

De uPT (ultralicht Personal Transporter) is een alles-in-1 opvouwbare step/fiets die met gemak 25km/u haalt en een actieradius van 45km heeft. Het is een lichtgewicht van slechts 19kg en dus handzaam genoeg om hem overal mee naar toe te nemen. Door het gepatenteerde 3CV mechanisme is de uPT uiterst stabiel, wendbaar en gemakkelijk te berijden. De staande rijpositie zorgt voor een betere zichtbaarheid en een vergroot overzicht. Met slechts 19kg, is de Trikke uPT het enige professionele surveillancevoertuig dat gemakkelijk opgevouwen en vervoerd kan worden in de kofferbak van een standaard politie- of beveiligingsauto.

Diverse elektrische voertuigen hebben binnen politie en beveiliging reeds hun effectiviteit bewezen, zoals de Segway, E-scooter en E-bikes. Dat is niet vreemd, gezien de gemiddelde kosten (10 cent) van een batterijlading. Door de betere prestaties gecombineerd met een drastisch lagere aanschafprijs zal de Trikke in een groot segment van de beveiligings- en politiediensten ingezet worden. "Zonder enige twijfel, de Trikke UPT is het meest mobiele en praktische voertuig in zijn klasse en met een prijs die past bij de huidige lage investeringsbudgetten," voegde Dekker hier aan toe.

Over de uPT
De Trikke uPT is speciaal ontwikkeld om individuen efficiënt en milieubewust van A naar B te vervoeren. Zo is de uPT reeds aan het werk op vliegvelden, fabrieksterreinen, parkeerplaatsen en grote loodsen. Door geen tijd meer te verliezen met lopen of wachten op (groeps)vervoer, helpt de uPT het personeel efficiënter te werken. De uPT kan bovendien `aangekleed' worden met `bedrijfskleding'; een uitstekende manier om een bedrijf te promoten of reclame te maken. Over Trikke Europe Trikke Europe is de officiële partner van de Trikke Tech, Inc; de wereldwijde marktleider in 3-punts-carving voertuigen voor commercieel en recreatief gebruik. Sinds 2000 zijn er honderdduizenden Trikkes wereldwijd verkocht. De huidige productlijn omvat de nieuwe uPT elektrische voertuigen, door menskracht aangedreven voertuigen en de Skki - een nieuw wintersport artikel. Trikke Europe is gevestigd in Den Haag.

trikke.nl/upt-elektrisch
trikke.nl/news/257-trikke-voor-politie