Ingezonden persbericht


De Bilt, 23 juni 2010

Ronald McDonald ondergaat opknapbeurt

Wie de komende weken door de McDrive van McDonald's rijdt, kan opmerken dat er iets ontbreekt. Bijna veertig Ronald McDonald collecteclowns zijn tijdelijk 'buiten dienst' voor een grondige opknapbeurt.

Drie partijen werken belangeloos samen om de Ronald McDonald clowns, die in de McDrives van veel McDonald's restaurants staan, op te knappen. De grote betonnen collecteclowns worden door Boekhout Distributie B.V. kosteloos opgehaald en vervoerd naar Schilder^sCool vestigingen in Den Haag, Rotterdam, Geldermalsen, Hengelo en Amsterdam. De leerlingen daar nemen de clowns flink onder handen. De verf die hiervoor nodig is wordt gesponsord door Sikkens Bouwverven. Als herboren worden de clowns vervolgens weer door Boekhout teruggebracht naar hun plek in de drive.

McDonald's is al 28 jaar hoofdsponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds. De samenwerking met McDonald's draagt jaarlijks voor 1 miljoen bij aan de opbrengsten van het Kinderfonds. Circa ¤300.000 daarvan wordt door de gasten van McDDonald's gedoneerd in de collectehuisjes op de counter en collecteclowns in de McDrive. Ook het hoofdkantoor, McDonald's Nederland, draagt jaarlijks bij, evenals de franchisenemers die een vast percentage van hun omzet afstaan. Daarnaast zetten franchisenemers en medewerkers regelmatig lokale acties op om geld in te zamelen voor het Kinderfonds of een van de Huizen, Huiskamers, Vakantie- of Sportlocaties.

Boekhout Distributie B.V. en Sikkens Bouwverven zijn beide landelijke sponsoren van het Ronald McDonald Kinderfonds. Boekhout distribueert kosteloos gedoneerde artikelen en ander materiaal naar alle Ronald McDonald locaties in Nederland. Sikkens ondersteunt het Ronald McDonald Kinderfonds met de levering van verf en diensten als bijvoorbeeld kleuradviezen.

Over het Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. In Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen even ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Dankzij Ronald McDonald Sport en Ronald McDonald Vakantie kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten of er met het hele gezin even helemaal uit.