Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Almere, 23 juni 2010

SILO 8 wegens succes verlengd

Tweede reeks buitenvoorstellingen bij Almere strand op 11 augustus van start

De lovende reacties van publiek en pers heeft de nieuwste voorstelling van Vis à Vis een vliegende start gegeven. Inmiddels hebben ruim 10.000 bezoekers de voorstelling aan het Almere strand bijgewoond. En de vraag naar kaarten groeit nog steeds. Reden voor theatergezelschap Vis à Vis om een tweede speelperiode in te lassen van 11 augustus t/m 19 september. Wie niet zo lang kan wachten heeft nog tot en met aanstaande zondag 27 juni de mogelijkheid om een voorstelling bij te wonen. Er zijn nog kaarten te koop via www.silo8.nl

Spectaculair

Bij de meldkamer van de brandweer in Almere kwamen de afgelopen periode regelmatig verontrustende telefoontjes binnen over een mogelijke brand bij Almere strand. Er werden grote vlammen en rookpluimen waargenomen door schippers die langs voeren. Ook de vliegende objecten en mensen in de voorstelling moeten voor onwetende voorbijgangers een bizarre ervaring zijn geweest.

Lovende recensies

Theatergezelschap Vis à Vis kon de afgelopen tijd rekenen op lovende recensies in landelijk media. Zo schreef de Volkskrant: '..wat visueel effecttheater betreft is de groep ongeëvenaard. (..)Silo 8 staat bol van het soort zinderende actie dat normaal alleen in films is te zien.' De Telgraaf voegde toe: 'Vis à Vis staat ook met Silo8 weer garant voor een fantastisch en innovatief buitenspektakel '.

Elsevier: 'Alleen al deze ..(eind) scene is een bezoek aan Almere waard'. En het NRC vatte samen: "Vis à Vis toont zich meester in het combineren van techniek, show, poëtische zeggingskracht en een simpele maar sterke verhaallijn." Voor Theatergezelschap Vis à Vis is SILO 8 de kroon op 20 jaar theater op hoog niveau.

Toegangsprijs naar draagkracht

Om de tweede speelperiode op 11 augustus feestelijk in te luiden, heeft Vis à Vis een bijzondere constructie bedacht voor de toegangsprijs. Die avond betaald iedereen na afloop van de voorstelling naar eigen draagkracht. Reserveren is natuurlijk wel noodzakelijk. Dat kan vanaf nu via www.silo8.nl

Laatste voorstellingen

Aanstaande zondag 27 juni zal de laatste voorstelling van de eerste speelperiode plaatsvinden.

En voor wie even afwisseling zoekt in al het voetbalgeweld, maar toch spektakel wil hebben biedt, biedt Vis à Vis op donderdag 24 juni een gereduceerd kaartje van E 18,50 aan.

Vis à Vis

SILO 8 is h?t zomerspektakel van 2010 bij Almere strand. Het publiek volgt een ouder Surinaams echtpaar dat zich aan de poorten van een toekomstig zorginstituut meldt. Daar heeft onder leiding van Dr. Wolf het verplegend personeel plaats gemaakt voor efficiënte machines. Het resultaat is bizar, humoristisch, maar zeker ook ontroerend. De locatie experts van Vis à Vis spelen als sinds 1990 succesvoorstellingen zoals Groenland, Drift, Kooiboys, Daklozen on Ice en Picnic, in binnen en buitenland. Met Silo 8 gaan ze weer een stap verder in hun compromisloze benadering, effecten en impact op het publiek.

In Zwitserland wordt Silo 8 al 4 jaar lang met groot succes gespeeld door Karl's Kühne Gassenschau. Met de 400.000 bezoekers die deze voorstelling inmiddels heeft getrokken kan met recht gesproken worden van een van de succesvolste spektakels van het afgelopen decennium in Europa. Theatergezelschap Vis à Vis herschreef de voorstelling voor Nederlands publiek en combineerde het met haar eigen stijl.

Noot voor de redactie,