Gemeente Dantumadeel


Dantumadiel kijkt bij de Groningse buren

Een bus met vertegenwoordigers van dorpsbelangen, Pasana, Thûs Wonen, raadsleden, collegeleden en ambtenaren van Dantumadiel ging vrijdag 18 juni naar de Groningse Pekela`s om te kijken hoe zij met de bevolkingskrimp om zijn gegaan. De gemeente Dantumadiel werkt aan een woonakkoord en wil daarbij maatwerk leveren voor de dorpen. Na de aftrap op 17 mei was deze busexcursie het tweede onderdeel in het proces, dat na de zomer wordt afgesloten met dorpsgesprekken.

In Nieuwe Pekela vertelde Rudy Boers over de krimp vanuit het oogpunt van de woningcorporatie. Een zeer bevlogen burgemeester Schollema liet daarna zijn licht over dit onderwerp schijnen vanuit het oogpunt van de gemeente. Makelaar Freerk Suurland vertelde namens NVM over de knelpunten en perspectieven van de krimp. Na de drie sprekers keek het gezelschap rond in Nieuwe en Oude Pekela, zodat er meteen een beeld ontstond bij de besproken onderwerpen.

Op de terugweg naar Dantumadiel werd er volop nagesproken over het kijken bij de Groningse buren. De excursie werd als zeer waardevol ervaren, vooral met het oog op de gesprekken die na de zomer plaatsvinden.
Busexcursie

Busexcursie