Gemeente Tilburg

Nummer
2010221CS
Datum
21 juni 2010

Concernstaf
Gemeentelijke Onderscheiding

Gouden speld van de gemeente Tilburg voor mevrouw C. (Cor) van Loon- Brands voor haar vrijwilligerswerk, met name bij zorgcentrum Jozefzorg. E M B A R G O TOT WOENSDAG 23 JUNI 2010 - 15.00 UUR Naam C. (Cor) van Loon-Brands (89)
soort onderscheiding gouden speld van de gemeente Tilburg uitreiking door mr.dr. R. Lauwerier, locoburgemeester van Tilburg plaats/ tijd bij gelegenheid van haar 30-jarig jubileum als vrijwilliger bij verzorgingshuis Jozefzorg op woensdag 23 juni 2010 om 15.00 uur in zorgcentrum Jozefzorg, Kruisvaardersstraat 40, afd. Klossenrek.
Bijzonderheden:
Eind jaren '60 begon mevrouw Van Loon met vrijwilligerswerk. Zij reageerde op een oproep als vrijwilliger voor de parochie, met name voor het schoonmaken van de kerk. Vele jaren was zij actief.
In 1980 verlegde mevrouw Van Loon haar werkveld naar het toenmalige Bejaardenhuis Fatima, het tegenwoordige zorgcentrum Jozefzorg. Haar activiteiten laten zich bundelen in vier categorieën:

- assistentie catering: drie keer per dag is mevrouw Van Loon actief met het schenken en koffie, het uitserveren van maaltijden en het helpen van medebewoners die niet geheel zelfstandig kunnen eten;

- mantelzorg: vooral aan bewoners van wie de kinderen of familie weinig of niet op bezoek komen, besteedt mevrouw Van Loon extra aandacht;
- activiteitenbegeleiding: vrijwel iedere dag zijn er activiteiten voor bewoners, waar mevrouw Van Loon hij helpt (met name bingo- en kaartavonden, carnaval, sinterklaas);
- belangenbehartiging: als een van de langstzittende bewoners is mevrouw Van Loon betrokken (geweest) bij de bewonerscommissie en bij inspraakcommissies. Met de gemeentelijke onderscheiding wordt de waardering van het gemeentebestuur voor haar vrijwilligerswerk tot uiting gebracht.

Contactpersoon:
John Boeren, bestuursadviseur kabinetszaken, telefoon 013 - 542 80 96