NCRV

Spirit 24

Het wordt een inspirende zomer met het themakanaal Spirit 24 op Nederland 2

23 juni, 9.45 uur

Nederland 2

Vanaf 23 juni tot en met 18 augustus aanstaande staat de woensdagochtend op Nederland 2

geheel in het teken van spiritualiteit, inspiratie en religie. Spirit 24, het digitale themakanaal voor levensbeschouwing en zingeving, zendt in deze periode haar mooiste producties uit.
Concertregistraties, documentaires en informerende programmaâs over spiritualiteit en religie. Een greep uit de programmaâs:

In het succesvolle programma Yoga wordt de kijker onder leiding presentatrice Myrna van Kemenade uitgenodigd om mee te doen met yoga, ademhalings- en ontspanningsoefeningen (NCRV /OHM).

Uitgerust met een mini camera geven mensen uit de protestantse kerk een kijkje in hun leven in het programma Camera Loopt. Dit levert serieuze, ontroerende en soms ook grappige reportages op. (NCRV/PKN)

In Mambapoint Magazine bezoekt presentatrice Evelien Bosch ontwikkelingsprojecten in Afrika en bekijkt ze het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika vanuit een muzikaal oogpunt in het programma Skop Gat.

In de talkshow OBA Live zien we een selectie uit de mooiste gesprekken van het afgelopen seizoen (Human, IKON, NIO/NMO).

In het programma Nederland zingt elke dag (EO) veel koor- en samenzang vanuit verschillende kerken in Nederland.

In De nachtzoen deelt iedere avond een charismatische, gloedvolle persoon die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. De presentatie is in handen van IKON presentatrice Annemiek Schrijver.

Actrice Julika Marijn duikt in de wereld van de spiritualiteit. Soms serieus, soms met een dikke glimlach. Spirit 24 zendt een aantal hoogtepunten uit van de succesvolle serie Walhalla (Omroep

Gelderland).

Spirit 24 is het levensbeschouwelijke televisiekanaal van de Nederlandse Publieke Omroep. Het kanaal is interreligieus en multicultureel en biedt de kijker een breed aanbod van onderwerpen op het gebied van spiritualiteit, levensbeschouwing, zingeving, cultuur en filosofie, gezien vanuit verschillende geloofsrichtingen en invalshoeken. De zender laat de kijker genieten en schept verwondering, zet aan tot nadenken en brengt op toegankelijke wijze (nieuwe) inzichten!

Spirit 24 is onderdeel van het pakket themakanalen van de Nederlandse Publieke Omroep. Spirit 24 is te zien via UPC op kanaal 322, via KPN Interactieve TV op kanaal 330 en via Ziggo op kanaal 211. Ook via Delta en Caiway is Spirit 24 te ontvangen.