Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Profict en Caerleon organiseren ronde tafel 'Regie over de WMO-keten'

Bussum, 16 juni 2010 - Profict, specialist in het ontwikkelen en beheren van bedrijfskritische informatiesystemen, en Caerleon, gespecialiseerd in business- en informatiearchitectuur, organiseren 23 juni een ronde tafel met als thema 'Regie over de keten van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)'.

Lokale instellingen en gemeenten vormen gezamenlijk een maatschappelijk vangnet voor mensen in nood en mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om mee te komen in het maatschappelijk verkeer. Gemeenten spelen in dit vangnet een centrale rol, zoals ook bij de uitvoering van de WMO waar de gemeente een duidelijke regiefunctie heeft. De gemeente brengt burgers met een zorgvraag en instellingen die de zorg kunnen leveren bij elkaar en de gemeente is daarbij verantwoordelijk voor een ordentelijke, rechtvaardige en controleerbare uitvoering.

Tijdens de ronde tafel-sessie op 23 juni is het deze regierol die centraal zal staan. Marieke Saeij, Programma manager ICT WMO-uitvoering van de gemeente Amsterdam, treedt op als spreker. Zij zal nader ingaan op de WMO-implementatie binnen de Gemeente Amsterdam. Met verschillende vertegenwoordigers van gemeenten en uit de zorgketen zullen vragen worden beantwoord als hoe krijg ik grip op de keten, hoe verkrijg ik een integraal klantbeeld en is (her)gebruik van gegevens in de keten mogelijk.

Programma

14.30 Ontvangst

15.00 Marieke Saeij, Programma Manager gemeente Amsterdam

15.20 Berry Groenendijk, Informatie Architect Caerleon

15.40 Vaststellen discussiepunten

16.00 Discussie

17.40 Borrel en rondleiding

18.15 Diner

Watertoren


Plaats van handeling is het meest duurzame kantoorgebouw van Nederland, de Watertoren Bussum. De watertoren biedt niet alleen een schitterend uitzicht over de wijde omgeving, maar is vooral het toonbeeld van duurzaamheid. In alle facetten van het gebouw, zoals de gebruikte materialen, de regeling van warmte en koude, het energieverbruik en de toepassing van innovatieve technieken, is de duurzaamheidgedachte tot in detail doorgevoerd.

Meer informatie over de ronde tafel 'Regie over de WMO-keten', verkrijgt u via rondetafel@caerleon.nl of 035 2030014

Over Profict

Profict is een IT-projectorganisatie met een focus op het Java Enterprise platform en JBoss en Oracle als belangrijkste technologiepartners. Profict maakt samen met Caerleon deel uit van de PTZ-Groep die oplossingen levert op het gebied van IT architectuur, maatwerkontwikkeling, applicatieonderhoud en -beheer, infrastructuur en hosting. Dankzij een projectmatige aanpak, expertise, en passie worden krachtige en doelmatige maatwerkoplossingen gerealiseerd.

Klanten waaronder Eneco, Electrabel, Agis Zorgverzekeringen, Salland verzekeringen, Zwitserleven, FWG, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, SIDN, ANWB en de Nationale Postcode Loterij hebben de expertise van Profict ingeroepen om complexe businessvraagstukken op te lossen en concrete zakelijke resultaten te boeken. Daarnaast worden de specialisten van Profict regelmatig ingeschakeld om vastgelopen projecten vlot te trekken en efficiënte oplossingen te realiseren. Profict is gevestigd in Kasteel ter Horst in Loenen en de Bussumse Watertoren. Kijk voor meer informatie op: www.profict.nl.

Over Caerleon

Caerleon is een informatie-innovator die organisaties helpt om informatie grensverleggend, samenhangend en doeltreffend in te zetten. Caerleon bedenkt al dan niet samen met de opdrachtgever nieuwe informatiediensten en -processen en ontwikkelt informatiestrategieën of een organisatie-, informatie- of projectarchitectuur waarmee een bedrijf zich kan onderscheiden. De marktfocus van Caerleon is gericht op duurzame energievraagstukken en ketenintegratie in de zorg- en welzijnsbranche. Caerleon maakt samen met Profict deel uit van de PTZ-Groep, die oplossingen levert op het gebied van architectuur, maatwerkontwikkeling, applicatieonderhoud en -beheer, infrastructuur en hosting. Dankzij een projectmatige aanpak, expertise, en passie worden krachtige en doelmatige maatwerkoplossingen gerealiseerd, onderhouden en beheerd.

Onder andere klanten als Eneco, Electrabel, Agis Zorgverzekeringen, Salland verzekeringen, Zwitserleven, FWG, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, SIDN, ANWB en de Nationale Postcode Loterij hebben onze expertise ingeroepen om complexe businessvraagstukken op te lossen en concrete zakelijke resultaten te boeken. Kijk voor meer informatie op: www.caerleon.nl




Ingezonden persbericht