Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Feestelijke opening van North Sea Round Town

Jazz op Zuid op 23 juni in Theater Zuidplein

Voorafgaand aan het prestigieuze North Sea Jazz Festival bruist de hele stad Rotterdam van jazz. Ook dit jaar presenteert de Deelgemeente IJsselmonde een muzikaal programma als onderdeel van North Sea Round Town - Jazz op Zuid.

Het openingsfeest van dit jaarlijkse Jazz festival vindt plaats op woensdag 23 juni om 20.15 uur in Theater Zuidplein (Zuidplein 60-64). De deelgemeenten IJsselmonde, Feijenoord en Charlois laten horen dat Rotterdam Zuid een bijzondere positie heeft tijdens North Sea Round Town.

Om 20.15 uur bent u van harte welkom voor een bijzonder dubbelconcert. Deel 1 dubbelconcert: Elizabeth Simonian geboren op Cyprus (haar vader komt uit Armenië, haar moeder uit Zweden), kwam naar Nederland om muziek te studeren. Vorig jaar haalde zij haar masters degree aan het Rotterdams Conservatorium. Haar muziek heeft een unieke sfeer die jazz, pop en wereldmuziek doet samenvloeien.

Deel 2 dubbelconcert: Wim Warmans Latin Confusion. Deze virtuoze pianist, componist en arrangeur is een Charlois talent, geboren op Zuid en al 13 jaar woonachtig in Zuidwijk. Latin Confusion speelt instrumentale latin-fusion op hoog niveau en tegelijkertijd fijn en gemakkelijk in het gehoor liggend. De genres lopen uiteen van Salsa, Samba, Guajira, Cha Cha, Funk en Fusion. Zeer geschikt om naar te luisteren maar ook om op te dansen!

Wij kijken er naar uit om samen met u de start van North Sea Round Town Jazz op Zuid te vieren
en te genieten van de talenten die deze avond de sterren van de hemel zullen spelen!

Dit openingsfeest en alle optredens in Deelgemeente IJsselmonde zijn gratis toegankelijk.
Het complete IJsselmondse programma is te zien op www.northsearoundtown.com

foto: NSRT logo-rood