Rechtbank Zwolle-Lelystad


Voortzetting 'DNA-zaak' Indiaas echtpaar

Zwolle-Lelystad, 23 juni 2010 - De meervoudige familiekamer van de rechtbank Zwolle-Lelystad heeft vandaag achter gesloten deuren de behandeling voortgezet van het verzoek van het Indiase echtpaar in de 'DNA-zaak'. Voor eerdere informatie over deze zaak verwijst de rechtbank naar de persberichten die zij op 11 juni en 15 juni j.l. heeft uitgebracht.

Adoptieouders aanwezig
Bij de behandeling van vandaag waren aanwezig de adoptieouders en hun advocaten, de bijzonder curator van het kind en de advocaat van het Indiase echtpaar.

Vanwege het gesloten karakter van de behandeling kunnen over de inhoud van de behandeling verder geen mededelingen worden gedaan.

Kinderpsycholoog als deskundige
De rechtbank wil zich nader laten voorlichten door een deskundige over de vraag of het kind de zaak en de gevolgen, die deze voor hem kan hebben, overziet. De rechtbank heeft de bedoeling om een kinderpsycholoog te benoemen als deskundige. Die deskundige zal in gesprekken met het kind moeten trachten duidelijkheid te krijgen over de hiervoor genoemde vraag. De advocaten van partijen zijn uitgenodigd om met een gezamenlijk voorstel voor de benoeming van een deskundige te komen. Daarna zal de rechtbank de deskundige gaan benoemen.

Bron: Rechtbank Zwolle-Lelystad Datum actualiteit: 23 juni 2010