Gemeente Waddinxveen


Aantal inburgeraars goed op koers

De afgelopen jaren was het landelijk vaak moeilijk om voldoende inburgeraars op cursus te krijgen. Desondanks hebben de gemeenten van het ISMH (Intergemeentelijk Samenwerkingsorgaan Midden-Holland) â net als veel andere gemeenten in Nederland â bij het ministerie van VROM aangegeven dit jaar een hogere ambitie te willen realiseren.

Voor gemeenten die een hogere ambitie proberen te halen heeft het rijk extra geld beschikbaar gesteld. Deze gemeenten moeten dan wel voor 1 juni 40% van de inburgeringstrajecten hebben gestart. In alle gemeenten van het ISMH is deze doelstelling gehaald.

Het ISMH voert de inburgering uit voor de gemeenten Bergambacht, Bodegraven, Boskoop, Nederlek, Ouderkerk, Reeuwijk, Schoonhoven, Vlist, Waddinxveen en Zuidplas. In 2010 moeten 332 inburgeringstrajecten worden gestart. Hiervan zijn in de periode tot 1 juni al 145 trajecten gestart. Daarmee is de 40% doelstelling voor alle gemeenten van het ISMH ruimschoots gehaald.

Op 17 mei 2010 werd door Stichting Vluchtelingenwerk en het ROC ID College een startbijeenkomst voor nieuwe inburgeraars georganiseerd. Deze bijeenkomsten worden regelmatig gehouden en hebben als doel om inburgeraars te informeren over de cursus die ze gaan volgen en om de daadwerkelijke inschrijving te regelen. De startbijeenkomst werd goed bezocht. Er waren 21 nieuwe inburgeraars naar het ROC ID College gekomen. Mede door de goede inzet van Stichting Vluchtelingenwerk en het ROC ID College is de eerste doelstelling voor 2010 gehaald. Â