Politie Hollands Midden

Leiden - Overval in woning

Politie zoekt getuigen

Leiden, 23-06-2010 o Een 89-jarige vrouw is op zondag 20 juni omstreeks 21.30 uur overvallen in haar woning. Twee mannen waren haar woning aan de Stokroos binnengedrongen. Zij bonden de vrouw vast en liepen vervolgens door haar huis. Zij namen sieraden en geld mee uit de woning. De vrouw werd ook met een steekwapen bedreigd.

De vrouw werd de volgende ochtend omstreeks 09.15 uur gevonden. Zij had last van haar hart en werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar getuigen om deze laffe daders te pakken te krijgen. De jonge mannen waren tussen de 17 en 20 jaar oud, hadden een lichtgetinte huid en waren circa 1.60 tot 1.70 meter lang. Eén man droeg lichte gympen.

Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Aanpak overvallen De politie Hollands Midden ziet een stijging van het aantal overvallen in de regio, op met name woningen en winkels, en heeft in januari 2010 een speciaal overvallenteam opgericht om deze tegen te gaan.

De politie constateert dat dergelijke overvallen vaak onvoorbereid en impulsief worden gepleegd. De daders willen snel aan geld komen, maar zien na de overval een geringe buit die ook nog eens met anderen moet worden gedeeld. Bovendien riskeren de meestal jonge overvallers zware gevangenisstraffen. De overvallen zijn laf en dom en hebben een enorme impact op slachtoffers. Met het overvallenteam hoopt Politie Hollands Midden snel de overvallers aan te houden en voor justitie te brengen.