Groen!

Mieke Vogels voorgedragen als kandidaat gemeenschapssenator

door Mieke Vogels (Vlaams parlementslid), Luckas Vander Taelen (Vlaams parlementslid) op 23 juni 2010 in "Algemeen"

De Groen!-fractie in het Vlaams Parlement besliste vandaag eensgezind om Vlaams parlementslid Mieke Vogels voor te dragen als nieuwe gemeenschapssenator voor Groen!. Mieke Vogels wil op zich als gemeenschapssenator toeleggen op de institutionele debatten, de sociale zekerheid en volksgezondheid.

Mieke Vogels kijkt ernaar uit om de functie als gemeenschapssenator op te nemen: "Ik verheug me op de samenwerking met de nieuwe Groen! en Ecolocollega's in Kamer en Senaat. Maar bovenal wil ik mijn jarenlange expertise inzetten om de nieuwe federale ploeg te versterken op vlak van staatshervorming, sociale zekerheid en volksgezondheid zodat we samen opnieuw uitgeroepen zullen worden tot de beste fractie van het federale parlement. "

Mieke Vogels volgt Luckas Vander Taelen op in deze functie. Luckas Vander Taelen geeft aan zich meer te willen toeleggen op de band tussen Vlaanderen en Brussel: "Vlaanderen laat Brussel los. Nog geen tien jaar geleden was Brussel voor de Vlaming een hippe stad. Vandaag wordt onze hoofdstad meer en meer afgeschilderd als een geldverslindend getto. Als Brusselse Vlaming wil ik deze negatieve trend ombuigen. Brussel is niet alleen de hoofdstad van België maar ook van Vlaanderen. Concreet wil ik meer tijd steken in materies van de Vlaamse Gemeenschapscommissie." Luckas Vander Taelen is er gerust in dat Mieke Vogels zijn werk zal verder zetten: "Zolang de Senaat bestaat, moeten we haar ten volle gebruiken als instrument om het beleid scherp te houden, transparant en solidair. Een kritische stem zoals die van Mieke Vogels is absoluut nodig."

Contact: mieke vogels -
Deel Deel
Mieke Vogels

Vlaams Volksvertegenwoordiger
Luckas Vander Taelen

Vlaams Volksvertegenwoordiger
Gemeenschapssenator
Facebook Netlog Youtube Twitter -Submit RSS