Belgische Federale Overheid


* Evenementen voor de opening van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie

Evenementen voor de opening van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie

Datum: 23 juni 2010

Vanaf 1 juli 2010 neemt België voor zes maanden het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie waar. Om die gebeurtenis in de verf te zetten, organiseren de federale overheid samen met de gemeenschappen en de gewesten evenementen over heel België.

2 juli: concert 'José van Dam & Friends' in het park van het kasteel van Laken

Dit uitzonderlijke concert brengt een aantal grote Belgische en Europese zangers samen op één podium. José van Dam zingt samen met klassieke zangers, onder wie een aantal rijzende sterren zoals een Spaanse sopraan en een Hongaarse tenor. Uit de jazzwereld brengt hij Philip Catherine mee die hem begeleidt op gitaar. Met Maurane zingt hij 'Le Plat Pays' van Jacques Brel. Het concert is op uitnodiging, maar wordt uitgezonden op de VRT- en RTB- televisiezenders.

Meer informatie op www.vandamandfriends.be

3 juli 2010: 'België danst voor Europa' in twaalf Belgische steden

Professionele dansers leren het publiek een dans aan in Antwerpen, Brugge, Brussel, Charleroi, Eupen, Gent, Hasselt, Luik, Leuven, Louvain-la-Neuve, Namen en Doornik. Na wat oefenen, zal het publiek in de twaalf steden gelijktijdig dezelfde dans op hetzelfde lied uitvoeren. Vijf jaar geleden was een gelijkaardige formule voor het feest voor het tienjarige koningschap van koning Albert II een groot succes.

Het publiek danst op het lied 'Brussel Hier/Ici Bruxelles' van Jaune Toujours en op een choreografie van Maria Clara Villa-Lobos, een danseres en choreografe met internationale bekendheid. De dans is een eerbetoon aan Brussel en Europa en illustreert de multiculturaliteit van Brussel en de soms surrealistische sfeer die er heerst.

Het evenement is gratis en begint om 20u en eindigt om 21u45. Het wordt uitgezonden op de VRT- en RTBF-televisiezenders.

Word lid van de Facebook-groep 'België danst '

Voor de Bal moderne zoeken de organisatoren dansfanaten. De vrijwillige assistenten zullen het publiek de dans aanleren. Motivatie, graag dansen en beschikbaar zijn op zaterdag 3 juli van 15 tot 17u en vanaf 19u30 zijn de enige voorwaarden. Bent u geïnteresseerd? Zend een mail naar bedans2010@gmail.com met vermelding van 'assistent' en de stad.

3 juli 2010 : spektakelconcert 'I love EU' op de esplanade van het Europees parlement en het Luxemburgplein in Brussel

Vanaf 22u spelen een aantal grote Belgische en internationale artiesten op het Luxemburgpleinn onder begeleiding van een symfonieorkest. Van de Belgische artiesten hebben al bevestigd: Maurane, Udo, Toots Thielemans, Daan, Marie Daulne, Sandra Kim, Jasper Steverlinck (Arid), Joshua ... Het concert wordt opgeluisterd met pyrotechnische en audiovisuele animatie en een verbluffend lichtspel. Dansers en luchtacrobaten geven een bijkomende magische toets aan het spektakel, dat niet minder dan 30 000 toeschouwers zal lokken!

Het concert wordt afgesloten met prachtig vuurwerk, waarna een bekende dj voor een spetterende afterparty zorgt. Het evenement wordt rechtstreeks uitgezonden op de VRT- en RTBF- televisiezenders.

De Belgische spoorwegen en de MIVB zetten extra lijnen in voor en na het spektakel. Het is sterk aanbevolen om met het openbaar vervoer te komen. De toegang tot de site gebeurt via metrostation Troon.

Sluit u aan bij de facebook-groep 'I love EU'

8 juli 2010 : 'Best of Belgium'

Onze twee Belgische kampioenen Kim Clijsters et Justine Henin spelen een tennismatch in het Koning Boudewijnstadium in Brussel. Na de match volgt een concert met tal van Belgische topartiesten onder wie Jo lemaire, Sandra Kim, Clouseau ...

Sluit u aan bij de Facebook-groep 'Belgian Presidency 2010'