Gemeente Zaanstad

17-06-2010
Oprichting Stichting Marketing Zaanstreek

Graag nodigen wij u uit voor een persgesprek op donderdag 17 juni om 18.30 uur over de oprichting van de stichting Marketing Zaanstreek. Het gesprek wordt gevoerd met burgemeester Geke Faber en kwartiermaker Raoel van der Struijk. De gemeenteraad geeft donderdag 17 juni een zienswijze op de oprichting van de stichting.

De Stichting Marketing Zaanstreek i.o. is een publiek-private samenwerking, waarbinnen de gemeenten Zaanstad, Oostzaan en Wormerland samenwerken met partners als de Kamer van Koophandel Amsterdam, Rabobank Zaanstreek, Forbo Flooring, Albert Heijn en Loders Croklaan.

De partners in de stichting willen de Zaanstreek op de kaart zetten binnen de metropoolregio Amsterdam. Daarbij ligt het accent op innovatief ondernemen, veelzijdig recreëren en aantrekkelijk wonen. Hierdoor wordt de sociale en economische structuur van de streek verstevigd.

De Zaanstreek onderscheidt zich binnen de regio door haar vele monumenten en karakteristieke fabriekspanden. Het waterrijke landschap met meer dan 4000 m2 veenweidegebied en de uitstekende ligging, op slechts 15 minuten van Amsterdam Centrum. Dat maakt het voor ondernemers, recreanten en nieuwe bewoners aantrekkelijk om zich hier te vestigen.

Burgemeester Faber en kwartiermaker Van der Struijk zullen tijdens het gesprek onder meer ingaan op het belang van de op te richten stichting en de samenwerking tussen gemeenten en grote ondernemers uit de Zaanstreek.