Buma/Stemra

Cees Vervoord ontvangt Koninklijke onderscheiding 23-6-2010
23 juni 2010 / Hoofddorp - Cees Vervoord is op 21 juni tijdens zijn officiële afscheid van Buma/Stemra benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was van 1994 tot mei 2010 directievoorzitter van de Nederlandse auteursrechtenorganisatie. Vervoord ontving de belangrijke onderscheiding uit handen van burgemeester Spekreijse van het Gelderse Lochem.
Burgemeester Spekreijse gaf aan dat de onderscheiding aan Vervoord is toegekend vanwege de tomeloze inzet waarmee hij de belangen van de inmiddels ruim 19.000 bij Buma/Stemra aangesloten auteurs, componisten en muziekuitgevers zowel in binnen- als buitenland heeft behartigd. Buma/Stemra is tijdens de directieperiode van Vervoord uitgegroeid tot de best presenterende organisatie ter wereld op dit terrein. Vervoord: "Ik zie deze onderscheiding niet alleen als een bijzonder grote eer maar vooral als een bevestiging dat er draagvlak is voor een toekomst voor de muziek en voor Buma/Stemra".

Over Buma/Stemra

Buma/Stemra is de auteursrechtenorganisatie van muziekauteurs in Nederland en vertegenwoordigt de belangen van haar leden wereldwijd. Muziekauteurs die de exploitatie van hun muziekauteursrecht aan Buma/Stemra overdragen, kunnen rekenen op een maximale uitkering van rechtengelden, hoge kwaliteit dienstverlening en uitgebreide informatievoorziening over de laatste ontwikkelingen in de muziekwereld en het auteursrecht. Naast onze kernactiviteiten stimuleren wij nieuw talent door het organiseren van showcases, masterclasses en de jaarlijkse liedjeswedstrijd het Dutch Writers Camp. Buma/Stemra promoot Nederlandse muziek ook als internationaal product door het organiseren, financieren en sponsoren van talrijke muziekevenementen door Buma Cultuur.

Meer informatie: www.bumastemra.nl


Noot voor de redactie (