Gemeente Maassluis

Aanleg twee kunstgrasvelden in Maassluis gestart

Excelsior-Maassluis.jpg

De gemeente Maassluis is onlangs gestart met de aanleg van een kunstgrasveld bij de voetbalclub Excelsior Maassluis en een kunstgrasveld bij de hockeyvereniging Evergreen. Hierdoor wordt de capaciteit van de beide verenigingen vergroot en kan ook bij slechte weersomstandigheden gewoon worden gespeeld. Dit is een aanwinst voor de totale sportgelegenheid in Maassluis en goed voor alle huidige leden en mogelijk toekomstige sportliefhebbers.

Wethouder Jannette Breunis-Smits is verheugd over de aanleg van de sportvelden. "We werken eraan om het probleem van overgewicht in Maassluis terug te dringen. Door meer sport- en speelgelegenheid aan te bieden, nodigen we iedereen uit meer te bewegen. Maar ook stimuleert sporten een gezond en sociaal leven. Voor jongeren is dit extra belangrijk, want jong geleerd is immers oud gedaan. Dus: niet hangen, maar sporten."

In nauw overleg met de verenigingen worden de werkzaamheden aan de nieuwe velden en de directe omgeving uitgevoerd. De verwachting is dat beide kunstgrasvelden gereed zijn voor de start van het nieuwe competitieseizoen na de zomervakantie van 2010.