Senternovem

23-06-2010 |

PROVADA Green Forum en Green Market goed bezocht

Tijdens de afgelopen PROVADA-vastgoedbeurs in de RAI in Amsterdam was duurzaamheid hét thema waarmee vastgoedpartijen zich proberen te onderscheiden. Het motto van Agentschap NL van dit jaar, `Niets doen is geen optie meer', bleek daarop goed aan te sluiten.

Het PROVADA Green Forum, ook dit jaar georganiseerd door Agentschap NL in samenwerking met PROVADA, Triodos Bank en de Dutch Green Building Council, vond dit jaar op de beurs plaats, in Hal 11. De in totaal zes debatten waren ondergebracht in een halfopen theater, centraal gelegen in de Green Market. De hier gehouden discussies inclusief korte filmpjes, lezingen en andere evenementen over uiteenlopende duurzaam vastgoed-thema's werden drukbezocht.

In de Green Forum-debatten kwam o.a naar voren dat duurzaamheid, ondanks de leegstand, de nieuwe niche is in kantorenmarkt. En wil je je als institutionele belegger onderscheiden, dan is juist duurzaamheid de doorslaggevende factor.

Rol en betrokkenheid E&K
Twee onderzoeken die door Agentschap NL tijdens de PROVADA naar buiten zijn gebracht leidden bij de debatten tot nodige discussie bij de deelnemers: een W/E-studie naar de afweging wat is duurzamer: Kantoren nieuw bouwen of renoveren en een DHV-studie naar het CO2-reductiepotentieel van duurzaam inkopen van kantoren door de rijksoverheid. Ook de vakpers pakte de persberichten over deze studies goed op. De Cobouw heeft op de eerste dag van de PROVADA een artikel op de voorpagina gewijd aan het W/E-onderzoek.

De Duurzaam Vastgoed Nieuwskrant en het Green Forum-programmaboekje in Agentschap NL-huisstijl, dat bij de hoofdingang aan alle PROVADA-bezoekers werd uitgereikt, heeft er toe bijgedragen dat onze gezamenlijke stand op de Green Market veel aanloop van beursbezoekers trok.

Meer informatie
Verslagen van meerdere PROVADA Green Forum-debatten staan op www.duurzaamgebouwd.nl. Filmpjes en interviews met een aantal deelnemers aan de Green Forum-debatten zijn te bekijken op www.new-energy.tv.
Wijzigingsdatum |

23-06-2010