Gemeente Lingewaard


Speeddates en Mogelijkheden Manifestatie in Lingewaard!

Op dinsdagavond 15 juni vond er in de raadzaal van het gemeentehuis te Huissen een speeddate plaats. Ongeveer twintig werkzoekende deelnemers van het jongerenproject Wij zijn er klaar voor gingen op die avond in gesprek met ondernemers uit de gemeente. Die avond werden al de eerste contracten aangeboden aan een aantal jongeren.

Iedereen was unaniem lovend over deze frisse en efficiënte aanpak die mogelijk was door de samenwerking tussen de gemeente Lingewaard, het ROC Rijn IJssel, de Veron en de ondernemersverenigingen van Huissen, Bemmel, Gendt en Angeren. De gemeente wil in de tweede helft van het jaar een soortgelijke bijeenkomst organiseren. Om het voor ondernemers aantrekkelijker te maken om mensen in dienst te nemen heeft de gemeente een aantrekkelijk pakket maatregelen opgesteld. Twee in het oog springende elementen daarvan zijn een No-risk polis ter beperking van de risicos van langdurig ziekteverzuim (een primeur in deze regio voor de gemeente Lingewaard) en een 24 uurs bereikbaarheid, speciaal voor ondernemers die de stap willen zetten om in een klant van de gemeente te investeren. Het project Wij zijn er klaar voor is mede tot stand gekomen door cofinanciering uit het regionale budget ter bestrijding van de jeugdwerkloosheid.

Op dinsdagochtend 22 juni jl. gingen de deuren van de eerste Mogelijkheden Manifestatie open. De raadzaal in Huissen was omgetoverd in een marktplaats waar mensen die willen investeren in hun toekomst mogelijkheden konden vinden om daar vorm aan te geven. Oude en nieuwe samenwerkingspartners van de afdeling Zorg, Werk en Inkomen van de gemeente gingen met bezoekers in gesprek en konden interessante mogelijkheden bieden op het vlak van hulpverlening, gezondheid, dagbesteding en arbeidsreïntegratie. De opkomst was goed. Ongeveer 65% van de verwachte klanten was present. Deze week vinden de eerste intakes voor een aantal trajecten al plaats. Ook deze manifestatie wordt in de tweede helft van dit jaar herhaald.

(Geplaatst: 23 juni 2010)