Delta


---

Stopzetten van splitsingsactiviteiten

Middelburg, 23-6-2010

DELTA heeft besloten om met onmiddellijke ingang alle activiteiten omtrent de splitsing van het netwerkbedrijf DNWB en DELTA N.V. stop te zetten. Dit naar aanleiding van de uitspraak van het Hof Den Haag op dinsdag 22 juni 2010 over de vraag of het groepsverbod in de Wet Onafhankelijk Netbeheer (ook wel splitsingswet genoemd) in strijd is met Europese Wetgeving. Er zijn volgens het Hof Den Haag geen dringende redenen van algemeen belang om tot splitsing over te gaan.

Deze uitspraak verheugd ons. Het is een bevestiging van wat wij altijd hebben gezegd namelijk "dat het een slechte oplossing is voor een niet bestaand probleem".

Het Hof Den Haag geeft in zijn uitspraak duidelijk aan dat er geen sprake is van kruissubsidiëring, dat de consument voldoende bescherming geniet en dat de leveringzekerheid gewaarborgd is met de (huidige) onafhankelijke positie van DELTA Netwerkbedrijf binnen de DELTA groep.

Wat gaat er nu gebeuren?
DELTA gaat op korte termijn een inventarisatie maken van alle operationele activiteiten, die in verband met de voorgenomen splitsing uitgevoerd worden. DELTA gaat kijken in hoeverre vanuit de optiek van het ongesplitste bedrijfsbelang, de activiteiten gecontinueerd zullen worden.

Cassatie
Nadat de Hoge Raad zich heeft uitgesproken over het cassatieberoep, dat door de staat inmiddels is ingesteld, zal de directie van DELTA bezien wat in het licht van dàt arrest noodzakelijk en wenselijk zal zijn.

Bekijk hier de hele uitspraak.