Gemeente Almere

Squashing kids gemeente Almere, Ymere en HEMUBO

23-06-2010

Woensdag 23 juni kregen kinderen van basisschool de Limmerick in Almere hun squashdiploma uitgereikt door René Peeters, wethouder Onderwijs, Jeugd en Sport. Ook Gert Diepeveen, manager gebiedsbeheer Ymere, en Ernst van de Kamp, directeur van Hemubo Almere, waren aanwezig bij de happening.

De afgelopen weken kregen de kinderen bij Squash Almere les via het Squashing Kids programma dat mede mogelijk gemaakt wordt door de gemeente Almere, Ymere, Hemubo, NextSquash, Squash Bond Nederland, Squash Almere, Reewoud en supplier Dunlop. Deze partijen vinden het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd hun talenten ontwikkelen in combinatie met sport. De kinderen zijn enthousiast over de squashlessen van combinatiefunctionaris Frans Hilgevoord en natuurlijk erg trots op hun diploma. Na de uitreiking kregen de wethouder en andere aanwezigen zelf de kans een balletje te slaan met topsquasher Tommy Berden. Ook zijn vrouw Natalie Grinham, onlangs bevallen van haar eerste kind, was aanwezig bij de diploma-uitreiking.

Squashing Kids
Het Squashing Kids programma wil zo veel mogelijk kinderen in Nederland kennis laten maken met de squashsport. Kinderen op de basisschool krijgen de kans zelf te ervaren hoe leuk squash is. Na een introductie in de klas krijgen ze drie keer squashles onder schooltijd. Daarna kunnen ze gratis squashen tijdens de naschoolse opvang en meedoen aan Squashing Kids toernooien. Dit alles onder begeleiding van ervaren squashtrainers. Sommige kinderen stromen zelfs door naar het talententeam en doen mee aan de Nederlandse kampioenschappen.

Succes
Het Squashing Kids project is een groot succes en wordt na de zomervakantie verder uitgebreid in Almere. Tot nu stonden al 250 kinderen van 4 basisscholen met veel plezier op de squashbaan. Aan het eind van het jaar zullen 1000 kinderen van 9 basisscholen het programma hebben doorlopen. Naast het plezier in sport, biedt het project voor een aantal kinderen perspectief in de vorm van talentontwikkeling. Als deze begeleiding van talentjes een succes wordt, wil NextSquash lessen en talententeams in het hele land gaan organiseren. In samenwerking met Ymere is het Squashing Kids programma in 2007 gestart in stadsdeel Amsterdam Noord en inmiddels wordt er ook in de stadsdelen Slotervaart en Nieuw West en de gemeente Haarlemmermeer gesquasht. Voormalig Nederlands Kampioen Tommy Berden is vanuit NextSquash de initiator van het programma.

Investeren in leefbaarheid
Ymere en de gemeente Almere vinden het belangrijk om de kinderen samen met buurtgenootjes te laten bewegen. Zo leren ze er samen iets van te maken en dat komt de leefbaarheid ten goede. Ymere en de gemeente investeren niet alleen in betere en schonere buurten, maar ook in de mensen die er leven.